NUTRITIE

Desertul la îndemâna oricui: Este răcoros și ai nevoie doar de două ingrediente/ REȚETĂ

gastropedia.ro

Iată cum să faci în două minute un desert răcoritor și delicios ca o înghețată, dar fără zahăr, fără lapte, smântână sau ouă. Te vei bucura de un preparat rapid și dietetic.

Cumpără banane coapte, curăță-le de coajă și pune-le într-o pungă alimentară la congelator. Al doilea ingredient este iaurtul grecesc, ușor, dietetic și cu un gust catifelat. În rest, nu îți mai trebuie nimic. Opțional, poți decora desertul cu un sos de ciocolată amăruie, recomandă libertateapentrufemei.ro.

CITEȘTE ȘI: Secretele desertului căruia nu-i poţi rezista – Cum prepari acasă cel mai bun tiramisu

Poți folosi orice alte fructe congelate și mărunțite apoi la blender.

Într-un minut ai un desert răcoritor, ca o înghețată dietetică

Ar fi bine să porți o mănușă de menaj curată și igienizată, pentru că îți îngheață mâna până dai toată banana pe răzătoare. Fulgii ușori și parfumați de banane vor da dulceață și o aromă plăcută acestui desert răcoritor, care va avea consistența unei înghețate.

CITEȘTE ȘI: Medicul nutriţionist Mihaela Bilic dezvăluie: Acesta este desertul cel mai satisfăcător pentru creier și mai prietenos cu silueta

La final, poți adăuga câțiva fulgi de ciocolată amăruie sau chiar un sos de ciocolată. Pentru un efect și mai răcoritor, poți ține iaurtul grecesc la congelator câteva ore înainte de a-l folosi. Iar sosul de ciocolată poate fi înlocuit cu miere, dacă vrei să fie mai dulce.

Comentarii: