NUTRITIE

Desertul pe care să-l consumi înainte de culcare: Te ajută să ai parte de un somn profund

nbcnews.com

Desertul pe care să-l consumi înainte de culcare: Te ajută să ai parte de un somn profund. În timp ce mâncatul prea târziu înainte de culcare vă poate înrăutăți somnul , există anumite alimente care vă pot ajuta să dormiți mai bine.

Potrivit New York Post, există un desert al cărui consum are un efect extrem de pozitiv asupra somnului tău, iar acesta este ciocolata neagră. Publicația adaugă, citând oameni de știință, că a mânca ciocolată neagră cu cel puțin o oră înainte de culcare poate duce la un somn mai productiv.

Desertul pe care să-l consumi înainte de culcare: Ciocolată pentru un somn mai bun

Ciocolata neagră nu este doar bogată în „nutrienți ideali”, ci promovează și producția de serotonină, hormonul fericirii care reduce și anxietatea.

CITEȘTE ȘI: Cum te păzește ciocolata de boli de inimă: Descoperirea făcută de cercetătorii americani

Experții au mai spus că și consumul de banane, migdale sau nuci și/sau unt de arahide înainte de culcare poate îmbunătăți somnul. Untul de arahide conține, de asemenea, triptofan, un aminoacid pe care organismul îl folosește pentru a produce melatonină, hormonul care îi spune corpului că este gata să doarmă, plus serotonină.

Iar bananele sunt bune pentru somn, deoarece conțin magneziu, care ajută la echilibrarea ceasului intern al organismului și crește producția de melatonină.

Ciocolata de înaltă calitate este făcută din unt de cacao și masă de cacao. Aceste două ingrediente sunt bogate în antioxidanți – se găsesc și în afine și în fructele de acai. Ciocolata neagră este pur și simplu un depozit de vitamine: A, B, D, D, E, PP și F, și toate acestea sunt pur și simplu necesare pentru funcționarea normală a corpului uman.

Iar ciocolata neagră este bogată în fibre vegetale: există 11 grame de fibre la 100 de grame. Laptele din compoziția sa crește activitatea intelectuală. Probabil că ați observat că doar câteva bucăți de ciocolată vă „ajută” să gândiți mai repede și că eficiența crește. Așadar, acesta este un alt avantaj indubitabil.

Colesterol

Ciocolata reduce nivelul colesterolului „rău”, ceea ce, la rândul său, reduce riscul de boli de inimă. O altă „funcție” importantă este că ciocolata neagră scade tensiunea arterială.

CITEȘTE ȘI: Ciocolată de casă: Rețeta perfectă, cu un gust deosebit de delicios – E gata în 10 min

Publicația relatează un studiu în care, timp de un an și jumătate, un grup de persoane a consumat 6 grame de ciocolată neagră în fiecare zi, iar al doilea grup a consumat aceeași cantitate, dar de ciocolată albă. Ca urmare, participanții din primul grup au avut o scădere a tensiunii arteriale, în timp ce persoanele din al doilea grup nu au avut nicio schimbare.

Comentarii: