REVIEW

Dezvăluirea şocantă a cercetătorilor: Toaster-ul, pericol major pentru sănătate

mashed.com

Folosirea toasterului frecvent este mult mai nocivă pentru sănătate decât statul într-o intersecţie aglomerată în care se află multe maşini cu motorul pornit.

Aceasta este concluzia unor cercetători de la Universitatea Texas din Austin care au făcut un experiment într-un apartament cu două camere, unde au folosit un prăjitor de pâine. Experţii au instalat zeci de senzori pentru a monitoriza calitatea aerului şi au fost şocaţi să constate cât este de dăunător toasterul.

CITEȘTE ȘI: Cum congelezi pâinea ca să rămână PROASPĂTĂ până la 6 luni

Oamenii de ştiinţă au constatat că o persoană care mănâncă pâine prăjită se expune unui pericol mai mare decât într-o intersecţie aglomerată, potrivit descopera.ro.

Aceştia au avertizat că cei care consumă des pâine la toaster ar trebui să nu o prăjească până la punctul de înnegrire. O felie de pâine pusă în prăjitor începe imediat să secrete diverse substanţe, printre care etanol (alcool etilic din drojdie), afirmă cercetătorii.

CITEȘTE ȘI: Sfatul nutriționistei Mihaela Bilic: De ce e bine să înlocuieşti pâinea cu mămăliga

De asemenea, prăjirea pâinii pentru mai mult timp degajă fum care poluează aerul atât de mult încât este mai periculos decât cel obişnuit de pe străzile aglomerate cu maşini.

Comentarii: