NUTRITIE

Dieta militară sau cum să slăbești rapid 5 kg

menshealth.com

Ai auzit de dieta militară? Iată cum ataci kilogramele extra printr-o dietă destul de drastică, dar cu efecte rapide. 

Chiar dacă este destul de drastică, dieta militară te poate ajută să slăbești până la 5 kg foarte rapid. Atenție însă, această dietă este una eficientă pe termen scurt.

Dacă vrei rezultate care să fie vizibile pe termen lung este recomandat să consulți un nutriționist care să îți propună un plan alimentar personalizat, notează Realitatea.net.

Dacă te-ai hotărât că vrei să ții dieta militară, află că primele trei zile sunt ceva mai stricte, în vreme ce în următoarele 4 zile ale săptămânii, aportul caloric nu trebuie să depășească 1500 de calorii în fiecare zi.

CITEȘTE ȘI: Dieta care te întinerește: Alimentele care stimulează producția de colagen

Câte calorii ai voie în prima zi

În prima zi a dietei ai voie să incluzi cel mult 1400 de calorii. Așadar, la micul dejun ai putea să mănânci o felie de pâine prăjită cu unt de arahide sau de migdale, nu mai mult de 2 linguri, o jumătate de grepfruit și o cană de cafea sau de ceai verde, fără zahăr.

La prânz poți mânca o felie de pâine prăjită, o conservă de ton și o cană de cafea sau de ceai, tot neîndulcite.

La cină, poți mânca 85 de grame de carne de pui, vită sau porc, pregătită la grătar, cu garnitură de fasole verde, nu mai mult de 100 de grame.

Ca desert, poți alege un măr, o jumătate de banană sau o porție mică de înghețată de vanilie, de preferat fără zahăr sau alți îndulcitori.

Cea de-a două zi a dietei este ceva mai restrictivă, cu un aport de numai 1200 de calorii. Cea de-a treia zi vine cu un aport de doar 1100 de calorii.

Îți poți face singur meniul, dar trebuie să calculezi cu atenție caloriile și să nu le depășești.

CITEȘTE ȘI: ‘Dieta puturoșilor’: Cum poți să slăbești fără să depui un efort prea mare

Este foarte important ca în aceste trei zile să bei cât mai multă apă plata, eventual cu lămâie pentru că această favorizează arderea grăsimilor.

Cât timp ții dieta militară scoate din alimentația ta laptele, dulciurile, sucurile de fructe, orice tip de îndulcitor, dar și fructele care conțin mult zahăr.

Comentarii: