LIFESTYLE

Din tată-n fiu, aceeași pasiune pentru raliuri

Pasiunea pentru mașinile de curse se moștenește din tată în fiu! Ciprian Solomon, unul dintre cei mai experimentați copiloți de raliuri din România are doi băieți, iar cel mare, Marek în vârstă de 8 ani, face karting de la 5.

„Vin la karting de 3 ani, tata m-a adus. Am câștigat mai multe concursuri, am luat și locul 2, 3, 7, 4. Mai fac și kickboxing”, povestește micul pilot de karting electric Marek Solomon.

„Marek a reușit să deprindă acest sport, acum vedem pe viitor ce se întâmplă dacă alege să meargă mai departe, îl susțin și sperăm că îl va urma frățiorul lui mai mic”, sunt gândurile părintelui copilot de raliuri.

Între Marek și karting a fost dragoste la prima vedere.  „Ne-am dorit pentru început să facem un sport electric, karturile acestea fiind electrice, copiii nu au un stres foarte mare. Dacă se aude un zgomot, sunt mult mai concentrați la ce au ei de făcut”, mărturisește Ciprian Solomon.

CITEȘTE ȘI: Sentimentul de déjà-vu – experienţa ciudată pe care încearcă să o deslușească oamenii de ştiinţă / VIDEO

„Raliurile sunt viața noastră!”

Ciprian, care în prezent are o școală de pilotaj, are ștate vechi în meseria de copilot. Face asta de 22 de ani și mărturisește că în tot acest timp nu i s-a întâmplat să aibă un an pauză, cu excepția perioadei de pandemie.

 „Din 1998 fac asta! Dacă practici ceea ce îți place nu o să te plictisești niciodată. Să ratez un an, niciodată, acum ne-a ținut în loc această boală nenorocită, dar am reluat ca niște copii care își doreau să ajungă din nou pe terenul de sport”, recunoaște Ciprian.

Pe lângă pasiunea pentru karturi, la doar 8 ani, Marek mai are încă una, și  știe deja ce meserie va avea când va crește! „Când mă fac mare o să lucrez în IT!”, spune micul pilot.

Norris Măgeanu, președintele FRAS, e încântat când vede că tot mai mulți copii ai căror părinți sunt piloți, sunt pasionați de acest domeniu.

„Ciprian Solomon este unul din marii sportivi ai federației că își îndrumă copiii către sportul acesta. Tot mai mulți copii ai marilor noștri piloți venind în zona de karting”, spune președintele Federașueu de Automobilism Sportiv.

 

 

 

 

Comentarii: