NUTRITIE SANATATE

Dinţi mai albi, cu ajutorul unor soluţii naturale. Ce alimente trebuie să eviţi

theglobeandmail.com

Îţi doreşti o dantură sănătoasă şi un zâmbet alb, ca de vedetă de la Hollywood? Câteva ingrediente la îndemână te vor ajuta să scapi de culoarea gălbuie şi de petele apărute pe dinţii tăi, redându-le strălucirea şi frumuseţea!

Căpşunile îndepărtează placa bacteriană

Căpşunile sunt bune pentru sănătatea dentară deoarece conţin vitamina C, dar şi acid malic, un agent de înălbire natural. Factorul astringent din aceste fructe favorizează îndepărtarea plăcii bacteriene şi, totodată, eliminarea petelor de pe suprafaţa dinţilor. Zdrobeşte, într-un vas, patru căpşuni, apoi adaugă o linguriţă rasă de bicarbonat de sodiu şi amestecă bine. Periază dinţii cu această compoziţie o dată sau de două ori pe săptămână, recomandă clickpentrufemei.ro.

CITEȘTE ȘI: Pasta de dinţi NU se alege la întâmplare: De ce trebuie să ţii cont când o cumperi

Bicarbonatul de sodiu, detartrant natural

Pentru că este un detartrant natural, bicarbonatul de sodiu este unul dintre cele mai populare metode de albire a dinţilor pe care le poţi aplica acasă. Înmoaie periuţa umedă în praf de bicarbonat şi curăţă dinţii cu mişcări blânde. Apoi clăteşte cu apă călduţă. De asemenea, mai poţi amesteca bicarbonatul de sodiu cu zeama de la o jumătate de lămâie, ca să obţii o pastă omogenă. Periază-ţi dinţii cu acest amestec o dată pe săptămână.

Atenţie!

Nu este indicat să te speli pe dinţi în fiecare zi cu bicarbonat de sodiu, deoarece praful este foarte abraziv şi poate afecta smalţul dentar. Foloseşte-l doar o dată pe săptămână.

Salvia îndepărtează petele de pe dinţi

Pentru eliminarea petelor inestetice de pe suprafaţa danturii, freacă uşor dinţii afectaţi, de două ori pe săptămână, cu frunze verzi de salvie. De asemenea, poţi să toci mărunt frunzele şi să le amesteci cu puţin bicarbonat de sodiu. Aplică pe dinţi pasta obţinută o dată pe săptămână.

Uleiul de cocos previne apariţia cariilor

Pentru a avea o dantură albă şi sănătoasă, poţi folosi uleiul de cocos ca pastă de dinţi. Acesta este eficient şi împotriva bacteriilor de tip Streptococcus mutans, care cauzează apariţia cariilor şi bolilor gingivale. Pentru a elimina placa bacteriană, ţine în gură, aproximativ zece minute pe zi, înainte de masă, o linguriţă de ulei de cocos.

CITEȘTE ȘI: Îţi distrugi singur dantura! Şapte greşeli în timpul spălatului pe dinţi

Merele, pentru curăţare blândă

Dacă sunt consumate constant, merele curăţă dinţii şi îi fac mai strălucitori. Prin mestecarea lor sunt masate gingiile şi este favorizată curăţarea blândă a dinţilor. De asemenea, merele conţin acid malic, substanţă întâlnită şi în căpşuni, care poate îndepărta petele de pe dinţi.

Comentarii: