REVIEW

Dormi cu faţa pe pernă? Motivele pentru care trebuie să renunţi la acest obicei

Foto: Facebook.com

Dacă și ție îți place să dormi pe burtă, cu față lipită de pernă, trebuie să îți cauți altă pozițe de somn.

Atunci când dormi cu fața pe pernă, îți presezi și îți deteriorezi mecanic tenul, afectându-ți circulația sanguină normală, ceea de duce la deprivarea pielii de oxigen pe timpul nopții. Toate aceste procese duc la apariția prematură a ridurilor, potrivit clicksanatate.ro.

Pentru a minimiza riscurile, alege o altă poziție de somn.

În mod ideal, încearcă să dormi pe spate, cu o pernă lungă și subțire sub gât, în loc de o pernă. În acest fel, pielea tenului va rămâne catifelată pentru mai mult timp. În plus, această poziție îți va întări și musculatura gâtului.

CITEȘTE ȘI: Calitatea somnului depinde de mirosul din cameră: Patru arome care asigură un somn odihnitor

Cele mai bune ore de somn

Perioada cuprinsă între orele 22-02 sunt cele mai bune pentru refacerea organismului și mai ales pentru a te putea concentra a doua zi asupra tuturor sarcinilor.

Somnul îți păstrează frumusețea

Nu doar că organismul tău se reface la nivel celular în timpul somnului, dar beneficiile sale se resimt la exterior. Asigură-te că bei un pahar de apă înainte cu cel puțin 30 de minute de a te duce la culcare, deoarece apa ajută la producerea de melatonină, aceasta fiind hormonul somnului.

Totodată te va ajuta să te menții hidratat pe parcursul nopții.

După o noapte liniștită cu cel puțin 7 ore de somn vei observa cum pielea ta este mult mai radioasă, luminoasă și catifelată.

În schimb ce un somn de proastă calitate va contribul la dezvoltarea hormonilor de stres, și în felul acesta te vei confrunta cu prezența afecțiunilor inflamatorii ale pielii, cele mai frecvente fiind psoriazisul și eczemele.

CITEȘTE ȘI: Probleme cu somnul? Cea mai ieftină şi simplă metodă de a trata insomnia

În plus, imunitatea ta are de câștigat atât timp cât creierul este odihnit și are timp să își refacă rezervele de energie.

Încearcă să alegi o saltea bună care să îți permită să te odihnești corespunzător, o lenjerie de calitate de preferabil din fibră de bambus sau din mătase și să îndepărtezi toate sursele ce ar putea să îți perturbe calitatea somnului.

Comentarii: