SANATATE

Dormitul cu gura deschisă e periculos pentru sănătate – Problemele care pot să apară

Atunci când gura este deschisă în timpul somnului, cavitatea este umplută cu aer, ceea ce îi usucă pereții, ceea ce determină organismul să producă salivă în mod activ. Din această cauză, nivelul de aciditate crește, ceea ce distruge treptat smalțul dentar. Rezultatul acestor procese este caria.

Evaporarea salivei și mucoasa uscată a gurii sunt o condiție excelentă pentru reproducerea microbilor patogeni și, ca urmare, persoana care doarme are un risc crescut de a contracta boli infecțioase.

Respirație urât mirositoare

Oamenii de știință din Noua Zeelandă au ajuns la concluzia că dormitul cu gura deschisă este periculos pentru sănătate. Un studiu a constatat că dormitul cu gura deschisă duce la respirație urât mirositoare, boli orale și carii dentare. În plus, în timpul somnului, o insectă poate intra în gură și persoana poate contracta o infecție.

CITEȘTE ȘI: Somnul terapeutic: Cum să vă relaxați și să întineriți peste noapte

Aportul insuficient de oxigen

O altă problemă gravă care apare atunci când dormi cu gura deschisă este aportul insuficient de oxigen în organism. În ciuda faptului că deschiderea gurii este mai mare decât cea a pasajului nazal, natura ne-a proiectat totuși să respirăm prin nas. Numai o astfel de respirație poate oferi unei persoane cantitatea de oxigen necesară pentru o viață normală.

Letargie și oboseală

Rezultatul unei respirații necorespunzătoare în timpul nopții este letargia și oboseala pe tot parcursul zilei. Având în vedere cele de mai sus, experții recomandă cu tărie să scăpați de motivele care fac ca o persoană să doarmă cu gura deschisă. În caz de congestie nazală, este necesar să introduceți picături vasoconstrictoare pe timp de noapte, dar nu abuzați și folosiți-le exclusiv pentru răceli. În alte cazuri, este necesară consultarea unui medic pentru un sfat mai profesionist.

Boli ale sistemului digestiv

Din cauza stării incorecte a cavității bucale, pot apărea boli ale sistemului digestiv, ceea ce duce la slăbirea sistemului imunitar.

Cum să nu dormi cu gura deschisă

Cercetătorii au identificat o serie de recomandări pentru a nu deschide gura în timpul somnului.

În primul rând, merită să examinăm organele respiratorii, deoarece această problemă poate semnala nu numai un nas înfundat, ci și dezvoltarea astmului.

De asemenea, este important să vă examinați dinții de către un dentist, pe care ar trebui să îl consultați cel puțin de două ori pe an.

Motivul pentru care dormiți cu gura deschisă poate fi reprezentat de bolile neurologice. În acest caz, ar trebui să consultați un medic și, de asemenea, să încercați să vă puneți în ordine sistemul nervos, pentru care ar trebui să reduceți la minimum cantitatea de stres și să încercați să percepeți mai simplu circumstanțele vieții.

CITEȘTE ȘI: Doctorii turci: Luați o lingură de acest amestec înainte de culcare pentru un somn sănătos și imunitate de fier

Gura se deschide în timpul somnului și din motive de sănătate mai puțin „globale”. Așadar, această afecțiune poate fi cauzată de poziția incorectă a corpului în timpul odihnei de noapte. Aceasta se referă la poziția de a sta întins pe spate pe o pernă joasă, în urma căreia capul este poziționat în spate și maxilarul se deschide.

Pentru a evita acest lucru, experții recomandă alegerea unei poziții de dormit confortabile pentru dumneavoastră, precum și utilizarea decocturilor din plante pe timp de noapte care au un efect sedativ. Printre aceste plante se numără valeriana, menta, oregano, cimbru, melisa, sunătoarea, sunătoarea, bujorul și altele

Comentarii: