LIFESTYLE

Drăgulescu, la un pas de ultimul mondial din carieră!

Cel mai bun gimnast român mai are de trecut o verificare pentru a fi prezent la jumătatea lunii octombrie la ultima competiție majoră din carieră, Campionatul Mondial din Japonia.

 În weekend, Marian a ieșit campion național la sărituri, probă unde l-a avut ca adversar pe mai tânărul său coleg, Gabriel Burtănete, noua speranță a gimnasticii masculine.

După o carieră strălucită de 33 de ani, Marian Drăgulescu mai are o ultimă verificare de trecut până să ajungă la ultima competiție majoră a sa, Campionatul Mondial de la Kitakyushu, din Japonia.

„M-am bucurat de această competiție. Ce mi-am propus să fac atât în calificări cât și în finală, mi-a ieșit. A fost extraordinar că am avut familia, iubita și prietenii alături de mine”, spune ”Marocanu”.

La sărituri, Drăgulescu l-a avut adversar pe Gabriel Burtănete, sportivul în care lumea gimnasticii își pune toate speranțele după retragerea lui Marian. Pentru tânărul de 19 ani, acesta este primul an la seniori. După cele două concursuri de la Polivalentă, gimnastul a plecat acasă cu 5 medalii.

 „Sunt mulțumit de ce am realizat la aceste competiții, ținând cont de faptul că este primul meu an la seniori. Era loc și de mai bine”, spune sportivul legitimat la CSA Steaua, cu care a și câștigat medalia de aur pe echipe la Campionatele Naționale.

CITEȘTE ȘI: Sentimentul de déjà-vu – experienţa ciudată pe care încearcă să o deslușească oamenii de ştiinţă / VIDEO

Gabriel Burtănete, viitorul Drăgulescu

 Marian Drăgulescu are numai cuvinte de laudă la adresa mai tânărului său coleg. „Are un potențial foarte mare, la juniori a câștigat toate competițiile la care a participat. Dacă ar putea să mă depășească aș fi foarte mulțumit. Asta îi doresc”, este convins cel mai medaliat gimnast român din toate timpurile la Jocurile Olimpice, Campionatele Mondiale și Europene.

În cazul în care Marian va fi gimnastul român care va reprezenta România la Campionatul Mondial din Japonia, el vrea să își încheie cariera cu o medalie mondială.

 „Îmi doresc să mă întorc de acolo cu cea mai strălucitoare medalie”, spune Marian.

Comentarii: