LIFESTYLE

Drumul din Lețcaia, la Tokyo! Povestea unui campion european la box

Până să ajungă să fie cotat cu șanse la medalii la Jocurile Olimpice de la Tokyo, Andrei Arădoaie a bătut kilometri întregi din comuna Lețcaia până la sala de box. Ştie şi el că drumul spre glorie e greu, ştie şi el, aşa că a meritat efortul.

„Noi stăm la țară, la 10 km de Iași. Mergeam pe jos vreo 2 km, apoi luam un maxi-taxi care ne ducea în oraș și de acolo iar schimbam mașina pentru a ajunge la sală. Era foarte veche, acum nu mai există… avea un singur ring, câțiva saci, o baie și cam atât”, îşi aminteşte campionul european U22 la box.

Citeşte şi: Dezvăluiri din viaţa Andreei Esca: Ce trucuri a folosit pentru a-l cuceri pe soţul ei

Prima de victorie la puncte 50 de lei!

Cu doi frați care practicau și ei boxul, Andrei Arădoaie a simțit gustul competiției încă din primii ani de sport. „Tata încerca să ne motiveze și ne spunea: dacă veți câștiga meciul la puncte, vă dam 50 de lei, dacă veți câștiga înainte de limită, va dam 100 de lei” povesteşte Andrei Arădoaie.

Remarcat de antrenorul Dumitru Dorobanțu, Andrei Arădoaie a ajuns la București, la clubul Dinamo, pe când avea doar 13 ani. „Nu arăta a boxer de viitor la categoria 81 kg, dar mi-a plăcut felul lui de a fi. Tot îmi spunea că o sa fie campion, că o să ajungă la Olimpiadă”, mărturiseşte Dumitru Dorobanțu, antrenor la lotul național box.

Dar visul lui Andrei abia începe. Dincolo de performanțe și medalii, campionul își dorește să facă spectacol în ringul de box. „Aș vrea să fiu ca Muhamad Ali, și eu sunt cu brațele pe jos și pe picioare. Mi-a plăcut și m-a atras foarte mult boxul lui și cred că semăn foarte mult cu el.”, spune campionul european U22 la box.

Comentarii: