LIFESTYLE

E cea mai bună din Europa la tenis de masă, dar acasă sora ei e șefă!

La tenis de masă pasiunea rămâne în familie și se transmite de la sora cea mare la cea mică. Este cazul surorilor Zaharia, Alina și Elena. Sunt tinere, frumoase, tot timpul cu zâmbetul pe buze și sunt foarte bune atât la tenis de masă, cât și la școală, și la facultate.

La doar 16 ani, Elena Zaharia, campioana europeană de cadete, s-a trezit în sala de tenis la 5 ani, datorită surorii sale mai mari, Alina în vârstă de 23 de ani, jucătoare la Farul Constanța.

„Ea avea rezultate pe atunci și tot lua medalii”, spune Elena, completată de Alina: „Mi le fura. Se juca cu ele, nu avea nicio treabă”. Alina nu poate să se abțină din râs nici acum când își amintește cum a decurs primul antrenament al surorii sale mai mici.

„A făcut pregătire fizică, a venit cu o febră musculară și după a zis nu mai vrea. Dar până la urmă a mers treaba”, povestește Alina. De atunci au trecut 11 ani, iar Elena a ajuns cea mai bună jucătoare de tenis de masă din Europa la categoria ei de vârstă și nu vrea să se oprească aici.

„Este foarte frumos că nu le mai știu numărul medaliilor și pe cel al trofeele câștigate, doar că nu mă opresc, adică îmi doresc din ce în ce mai multe și îmi doresc să am cât mai multe rezultate mondiale”, se mândrește Elena, care nu reușește să învingă  o singură jucătoare: chiar pe sora ei mai mare.

„Ea câștigă tot timpul,  pentru că este mai mare, dar îi mai fur și eu câteva seturi și cât de curând îmi doresc să o bat”,  recunoaște  Elena, care în momentul în care joacă împotriva Alinei se enervează foarte tare.

CITEȘTE ȘI: Cele mai folosite TESTE DE INTELIGENŢĂ: oamenii deștepți răspund ÎN MAI PUŢIN de 10 secunde

Sunt bune și la carte

Elena și Alina sunt bune nu doar la tenis ci și la carte! Alina este în anul II la Master, la Facultatea de Educație Fizică și Sport, iar Elena în clasa a X-a la Liceul cu Program Sportiv din Constanța.

„În pandemie am făcut multă școală, mai ales că am făcut școala online, am făcut mult mai multă școală și se combină bine amândouă mai ales că ea a făcut LPS-ul, eu acum îl fac și este un mare plus acesta”, spune Elena.

Fetele povestesc că în relația dintre ele nu curge doar laptele și mierea și există și momente de tensiune, pe care le depășesc cu ajutorul părinților.

„Ne mai certăm, o mai caftesc, mai las de la mine cam mereu și îmi mai  zic părinții, măi tu ești mai mare, mai las-o, nu te pune la mintea ei ai o vârstă, trebuie să las de la mine. Și ea e bandită așa. Când eram mică eu îmi făceam temele frumos la birou, nu îi făceam absolut nimic și ea stătea, stătea și au, au, au , mama, mă bate. Intră mama, tata, că ce faci , nu fac nimic, scriu. Ea se prefăcea”, încheie Alina.

 

 

 

 

 

 

 

Comentarii: