LIFESTYLE

El e rebelul din tenisul de masă românesc!

Cristian Pletea, unul dintre cei mai buni jucători de tenis de masă din noua generația, recunoaște că în timpul meciurilor își mai iese din fire și are o explicație pentru temperamentul exploziv.

Este campion european la U21 în proba de dublu, alături de cel mai bun prieten al lui, Rareș Șipoș, campion european la U21 în proba de dublu mixt, împreună cu Adina Diaconu, câștigător de patru ori a Top 10 Europa, campion european la cadeți la simplu și vicecampion european de Tineret, la simplu și medaliat cu bronz la Campionatul Mondial de U21, tot în proba de simplu.

Se spune despre Cristi că are un temperament vulcanic, dar compensează prin calitățile sale. „Sunt momente în care sunt frustrat pentru că știu cât de mult mă antrenez în Germania și cât pot să muncesc cu antrenorul meu și câteodată când nu-mi iese mă enervez, știu că ar trebui să fiu mai calm”, mărturisește sportivul.

CITEȘTE ȘI: Cum să păstrezi VERDE bradul de Crăciun săptămâni în şir

Joacă în Germania de la 18 ani

 Cristian Pletea s-a apucat de tenis de masă în urmă cu 16 ani dintr-o pură întâmplare. Locuia în același bloc cu antrenorul. La 18 ani, și-a luat viața în piept și s-a mutat în Germania!

„După ce am dat examenul de bacalaureat, am plecat să joc acolo. La început a fost greu. Locuiesc singur în Germania, dar mă descurc”, povestește Cristi.

La vârsta lui, mulți tineri au alte preocupări, dar el sacrifică tot pentru sportul pe care îl practică din copilărie. „Tenisul îmi ocupă mai tot timpul. Nu am timp să mă relaxez! Chiar dacă nu sunt la sală, eu tot la tenis mă gândesc”, explică sportivul, care dacă nu ar fi făcut tenis de masă, ar fi ajuns fotbalist. La FCSB!

 

Comentarii: