NUTRITIE SANATATE

Elixirul din cămară! Toate lumea trebuie să cunoască adevărul despre zeama de varză şi incredibilele sale beneficii

Ştiau bătrânii ce ştiau atunci când ne spuneau că zeama de varză ne scoală de pe boală. Cu siguranţă, cei mai mulţi am zâmbit pentru că, de regulă, zeama respectivă ştiam şi noi că este bună după mahmureală: un pahar rece de la frigider făcea minuni după un chef prelungit.

Dar cine s-ar fi gândit că zeama de varză are atâtea proprietăți? Medicii ne transmit că se poate folosi cu succes pentru prevenirea cancerului, tratamentul ulcerelor, pentru a scădea colesterolul rău (LDL), dar și în multe alte probleme.

Varza face parte din familia legumelor crucifere și are un conținut ridicat de beta-caroten, fibre insolubile, vitaminele B1, B6, C, E și K, dar și minerale ca iod, magneziu, fier, calciu și sulf, scrie doctorulzilei.ro.

Varza este folosită din timpuri străvechi pentru calitățile sale terapeutice ieftine. În acele timpuri, astfel de legume erau considerate miraculoase, cum că ar beneficia de puterea Lunii, deoarece creșteau în lumina ei. Astăzi, zeama de varză este folosită terapeutic, în multe afecțiuni.

Citeşte şi: NU consuma oțet de mere dacă iei aceste medicamente

Face minuni în diverse afecţiuni grave

Sucul de varză este un adevărat remediu în cazuri de ulcere, acționează ca un pansament digestiv și vindecă mucoasa digestivă. Are beneficii dovedite anti-ulcer peptic cum ar fi vitamina U, care previne formarea ulcerelor peptice induse de histamine.

O dietă bogată în crucifere poate reduce riscul de cancer mamar, iar varza este pe primul loc în topul alimentelor anti-cancerigene. Un studiu publicat în International Journal of Cancer arată că un exces de legume crucifere a scăzut riscul de apariție a cancerului de sân în grupurile destinate.

Studiul indică o puternică reacție inversă a cancerului mamar după consumul frunzelor verzi, al verzei de toate tipurile, plus morcovi, roșii, ciuperci și hribi. La fel, arată și o descreștere semnificativă a riscurilor de cancer oral, de esofag, colorectal, de rinichi și mamar, dacă se consumă o dată pe săptămână o masă de crucifere.

Citeşte şi: Marele secret al verzei murate: Vindecă o boală cruntă

Proprietățile vindecătoare ale sucului de varză

Un alt studiu arată proprietățile verzei de a scădea colesterolul rău. Pacienții care au băut zeamă de varză proaspătă, amestecată cu broccoli, au avut rezultate spectaculoase, comparativ cu cei care nu au băut.Specialiştii concluzionează că sucul de varză cu broccoli face minuni în gestionarea colesterolului.

Varza tocată sau sucul de varză sunt extraordinar de benefice persoanelor care vor o piele frumoasă și mătăsoasă și celor care vor să slăbească. Orice suc de varză este bun, dar dacă aveți de ales, mergeți pe varianta verzei roșii, care are mai multă vitamina C decât cea albă. Chiar mai multă decât portocalele!

Zeama de varză acră este un probiotic excepțional, care accelerează sistemul imunitar. Așadar, crudă sau murată, alegeți varza în orice împrejurare, este minunată.

 

Comentarii: