MODA

Evită aceste capcane – Cele 5 greșeli de modă care îmbătrânesc femeile

„40 este noul 20”, dar numai dacă abordăm corect aspectul nostru. Multe doamne aflate la această vârstă limită, în încercarea lor de a se simți mai tinere și de a-și păstra prospețimea mai mult timp, fac greșeli nebănuite cu aspectul lor. Iar efectele sunt de obicei opuse – în loc să arăți mai tânără, îmbătrânești cu cel puțin încă 10 ani.

Hainele corect alese nu numai că vă vor face să păreți mai tânără, dar vor crea și o impresie bună că sunteți o femeie elegantă. Vezi care sunt greșelile de modă pe care nu ar trebui să le faci în ținutele tale de zi cu zi:

Greșeli de modă care îmbătrânesc o femeie

Stratificarea greșită a hainelor

Consiliera de modă Christy Ressel crede că stratificarea este o alegere de stil excelentă, dar numai dacă este făcută corect. Stratificarea unei cămăși peste un top de vară sau a unui blazer/vest lung în toamnă și în zilele mai reci este perfectă, spune ea. Este important să urmezi linia corpului tău, nu să suprapui orice îți place și să arăți voluminoasă și fără formă.

CITEȘTE ȘI: Resetează instantaneu câțiva ani: Cum poți obține un look tineresc cu ajutorul hainelor

Seturi de bijuterii

Potrivit lui Ressel, seturile de bijuterii sunt pe piață de prea mult timp și se simt prea învechite. Astfel, ele transmit acest sentiment doamnei care le poartă. De aceea, ea recomandă să nu se poarte setul ca un întreg, ci să îl împarți și să pui obiectele separat.

Pantaloni care nu se potrivesc siluetei tale

Faptul că mărimile ți se potrivesc în multe cazuri nu echivalează cu faptul că îți vin bine și sunt potrivite pentru silueta ta. Alege modele și croieli care îți ascund imperfecțiunile și îți pun în evidență părțile atrăgătoare.

Mărimea mică a hainelor

Multe dintre doamne nu pot înțelege sau nu vor să înțeleagă că, de-a lungul anilor, silueta lor se schimbă și nu mai arată la fel în hainele de acum 5 ani, de exemplu. Continuă să poarte aceste haine, dar hainele mici te fac să pari mai mare și adaugă ani în plus la aspectul tău.

CITEȘTE ȘI: Hainele care te îmbolnăvesc: La ce să fii atent

Pantofii vechi

Pantofii sunt, de asemenea, un lucru care nu trebuie trecut cu vederea. Ei ar trebui să arate curați și bine întreținuți, deoarece vorbesc mult despre tine. Doamnele de peste 40 de ani ar trebui cu siguranță să acorde mai multă atenție pantofilor lor și să lase la gunoi perechea veche de pantofi preferați, dar prea uzați. Dacă pantofii tăi sunt deja la ultima suflare și vrei să arăți bine – nu-i mai purta, pentru că creează senzația că sunt prea vechi și, prin urmare – că probabil nici tu nu ești la prima tinerețe.

Comentarii: