SANATATE

Exerciţiul simplu care ajută circulaţia sângelui şi te scapă de varice

yogagoddess.ca

Durează doar 20 de minute și în acest timp conferă corpului tău, în special picioarelor o stare de relaxare și de răsfăț. Îl poți practica la finalul zilelor solicitante. Te va ajuta să-ți intri în formă. Poate fi practicat și în 2.

Statul mult în picioare ne poate afecta sănătatea. Acest exercițiu de relaxare aduce o mulțime de beneficii pentru sănătate, în general, nu doar pentru picioare. Gândește-te numai la cât efort depune inima pentru ca extremitățile să dispună de suficient combustibil – sânge – pentru a funcționa normal. Când activitatea ei este prea intensă, se produc dezechilibre legate de fluxul sangvin și favorizează apariția varicelor. Din fericire, se poate preveni acest neajuns printr-o metodă simplă și cu adevărat eficientă. Despre această practică a scris publicația healthylifetricks.org.

Cum se face acest exercițiu-tratament

Ca să stai în poziția corectă, așează o pernă sub spate, în zona unde se arcuiește coloana. Ridică-ți picioarele și sprijină-le pe perete. Mâinile trebuie să stea relaxate, pe lângă corp. Stai în jur de douăzeci de minute în această poziție și poartă haine comode când practici acest exercițiu. Atât de simplu este să ai grijă de sănătatea picioarelor tale!

CITEȘTE ȘI: Pericolul durerilor de spate: Combinaţia cu slăbiciunea picioarelor te trimite direct la medic

5 beneficii asociate acestei forme de mișcare

1. Scapi de senzația de picioare umflate

Circulația sangvină deficitară provoacă umflarea picioarelor. Acest efect advers poate fi consecința excesului de greutate. Poți elimina această problemă executând această mișcare zilnic și consumând ceaiuri diuretice.

2. Combate sindromul picioarelor neliniștite

Metoda întinderii picioarelor este remediu și pentru îndepărtarea tensiunii acumulate la nivelul picioarelor, de la coapse la tălpi. Pentru douăzeci de minute, schimbă poziția picioarelor. Efectul: tensiunea se reglează, coborând de la tălpi spre coapse.

3. Îmbunătățește digestia

Dacă ții picioarele în această poziție, mai sus de nivelul capului, corpul deblochează retenția de lichide și îmbunătățește digestia. Această poziție restaurează, de asemenea, echilibrul interior și tratează constipația.

CITEȘTE ȘI: Te dor picioarele în timpul mersului? Simptomele ascunse ale unei afecțiuni grave

4. Relaxează sistemul nervos

Practic, acest exercițiu îți îmbunătățește metoda de respirație și aduce beneficii și sistemului nervos. Mai mult decât atât, scade tensiunea acumulată în zona tâmplelor și a abdomenului.

5. Liniștește și relaxează

Practică acest exercițiu în fiecare zi! Pentru a dobândi liniște fizică și psihică, trebuie să îl execuți cel puțin douăzeci de minute. Vei vedea că merită efortul, pentru că trupul tău va fi în armonie deplină, vei câștiga resurse de energie și îți vei recăpăta pacea interioară.

Comentarii: