REVIEW

Experții au decis: NU te protejează hârtia pusă pe wc-ul dintr-o toaletă publică – Când se împrăștie totuși microbii

Unul dintre cele mai comune obiceiuri, la care apelează mai ales femeile, este acoperirea scunului de toaletă publică cu hârtie igienică, pentru prevenirea pătrunderii microbilor în piele.

Iată însă, că această metodă de protecție este inutilă, spun specialiștii.

Pui hartie igienica pe capacul toaletelor publice? Nu o sa mai faci asta niciodata!

Nu acoperi NICIODATĂ capacul de toaletă cu hârtie igienică!

Potrivit unor cercetări, obiceiul de a acoperi capacul toaletelor publice sau străine cu hârtie igienică nu ajută la protejarea de bacterii și germeni. Mai exact, hârtia igienică nu poate proteja de virusuri sau bacterii deoarece acestea pot pătrunde cu ușurință prin material, fiind microscopice.

În ciuda acestui lucru, specialiștii în sănătate spun că nu trebuie să ne îngrijorăm excesiv, deoarece riscul de a contracta o infecție de pe capacul de toaletă este unul mic. Mari probleme ar putea însă apărea în cazul în care avem o rană deschisă în zona șezutului.

CITEȘTE ȘI: ATENȚIE: Cât de des mergi la toaletă poate prezice riscul de infarct

Microbii se împrăștie însă atunci când tragi apa, moment în care un nor invizibil de bacterii se răspândește în aer.

Experții spun că particule de materie fecală se depun pe suprafețele din încăpere și pot contamina mâinile, ochii, nasul sau gura, potrivit doctorulzilei.ro.

Iată ce se întâmplă în prima secundă de la atingere

Hârtia absoarbe foarte bine umiditatea și este un mediu excelent pentru ca bacteriile să se înmulțească. Așadar, atunci când acoperiți scaunele de toaletă cu hârtie igienică înainte de a vă așeza pe ea, practic acoperiți doar o suprafață contaminată cu material și mai contaminat.

Răspândirea bacteriilor poate fi prevenită dacă tragem apa la toaletă în timp ce capacul este în jos, dar nu există nicio modalitate de a prezice dacă oamenii care au folosit toaleta înainte de noi au făcut acest lucru, în afară de faptul că multe toalete publice nici măcar nu oferă această opțiune. În unele toalete publice, rolele de hârtie igienică sunt acoperite cu un dispozitiv din plastic care le protejează de bacterii.

CITEȘTE ȘI: Poți avea o toaletă curată, fără pete de calcar: Ai nevoie de doar două ingrediente – Funcționează mai bine decât înălbitorul

În mod surprinzător, scaunele de toaletă în sine nu sunt cele mai murdare locuri dintr-o toaletă.

Microbiologul Charles Gerba crede că cele mai frecvente suprafețe atinse reprezintă cea mai mare amenințare. De exemplu, este mai probabil ca oamenii să atingă clanțele ușii, chiuvetele și rolele de hârtie igienică cu mâinile nespălate, punând microbi pe ele. În ceea ce privește toaletele, acestea rareori vin în contact direct cu pielea noastră sau cu orice altă parte a corpului nostru și mulți oameni le șterg, de asemenea, cu un șervețel înainte de a le utiliza.

Așadar, cel mai bun mod de evita o infecție este spălarea temeinică a mâinilor cu apă și cu săpun. De asemenea, atunci când tragem apa este indicat să acoperim vasul toaletei cu capacul.

Comentarii: