NUTRITIE SANATATE

Leguma care poate scădea nivelul ridicat de zahăr din sânge: Se găsește în orice gospodărie

googleapis.com

Legumele scad nivelul zahărului din sânge și al colesterolului. Oamenii de știință au dezvăluit că o legumă obișnuită poate scădea nivelul zahărului din sânge cu 50%. Mai mult, aceștia vorbesc de o „utilizare potențială” în tratarea pacienților cu diabet.

Persoanele cu diabet zaharat de tip 2 nu sunt capabile să producă suficientă insulină din pancreas pentru a regla zahărul din sânge, ceea ce înseamnă că zahărul lor din sânge poate atinge niveluri periculos de ridicate.

Diabet: Oamenii de știință identifică o legumă comună care poate scădea nivelul ridicat de zahăr din sânge cu 50%

Cu toate acestea, concluziile prezentate la cea de-a 97-a reuniune anuală a Societății Endocrine din San Diego, din 2015, au arătat că extractul dintr-un bulb de ceapă poate „scădea puternic” nivelul ridicat de zahăr din sânge și nivelul colesterolului total atunci când este administrat împreună cu metformin, medicamentul antidiabetic.

CITEȘTE ȘI: Uimitoarea putere de vindecare pe care o are ceapa: 8 afecțiuni pe care le tratează cu succes

„Ceapa este ieftină și disponibilă și a fost folosită ca supliment nutrițional. Are potențialul de utilizare în tratarea pacienților cu diabet”, a declarat autorul principal al studiului, Anthony Ojieh, de la Universitatea de Stat Delta din Abraka, Nigeria.

Potrivit The Independent, cercetătorii au testat teoria pe șobolani. În total, trei grupuri de șobolani cu diabet zaharat indus medical au primit diferite doze de extract de ceapă pentru a vedea dacă ar spori efectul medicamentului.

Dozele au fost de 200 mg, 400 mg și 600 mg per kilogram de greutate corporală. Cercetătorii au dat, de asemenea, medicamentul și ceapa la trei grupuri de șobolani nediabetici cu zahăr din sânge normal.

Extractul de ceapă a scăzut nivelul de zahăr și nivelul colesterolului

Studiul a constatat că, dintre șobolanii diabetici, cei cărora li sa administrat 400 mg și 600 mg per kilogram de greutate corporală „și-au redus puternic” nivelurile de zahăr din sânge cu 50% și, respectiv, 35% în comparație cu nivelul inițial. Extractul de ceapă a scăzut și nivelul colesterolului total la șobolanii diabetici, cele 400 mg și 600 mg având cele mai mari efecte.

CITEȘTE ȘI: Tipul de ceapă cu puteri vindecătoare: Luptă cu cancerul mamar și cel de colon

Studiul a mai constatat că extractul de ceapă a dus la creșterea în greutate în rândul șobolanilor nediabetici, dar nu și la șobolanii diabetici.

„Ceapa nu are un conținut ridicat de calorii”, a explicat Ojieh. „Cu toate acestea, se pare că crește rata metabolică și, odată cu asta, crește pofta de mâncare, ducând la o creștere a hrănirii. Trebuie să investigăm mecanismul prin care ceapa a determinat scăderea glicemiei. Încă nu avem o explicație.”

Comentarii: