SANATATE

Uimitoarea putere de vindecare pe care o are ceapa: 8 afecțiuni pe care le tratează cu succes

medicalnewstoday.com

Ceapa este un ingredient de bază pentru o întreagă varietate de feluri de mâncare din întreaga lume. Cu toate acestea, oferă și o mulțime de beneficii pentru sănătate pe care majoritatea oamenilor nu le cunosc.

Ceapa ca parte a dietei tale

Există multe motive bune pentru care ceapa ar trebui să fie folosită ca parte a dietei tale. Studiile asupra valorii sale nutriționale au concluzionat că au o serie de beneficii pentru sănătate și sunt eficiente în:

  • Scăderea riscului de cancer de colon
  • Scăderea riscului de cancer de prostrată
  • Scăderea riscului de cancer de stomac
  • Ajutarea tiparelor de somn și îmbunătățirea stării de spirit
  • Asigurarea forței și structurii pentru piele și păr

Ce proprietăți ale cepei o fac un vindecător atât de eficient?

Ceapa este plină de un compus numit Quercetina, care are atât proprietăți antibacteriene puternice, cât și capacitatea de a lupta cu toxinele dăunătoare. Este un puternic antihistaminic, antiinflamator și scade nivelul de colesterol.

Cea mai densă concentrație de quercetină se găsește în inelele exterioare cele mai apropiate de pielea bulbului, precum și în partea cepei care este cea mai apropiată de rădăcină. Această bunătate se găsește atât în ceapa roșie, cât și în cea albă, iar ambele tipuri pot fi folosite ca parte a acestor remedii naturale.

CITEȘTE ȘI: Prietenii inimii: De ce este important să mâncăm ceapă, usturoi şi praz

1. Ceapa poate vindeca tăieturile

Ceapa este eficientă în tratamentul tăieturilor la nivelul pielii. Dacă vă tăiați cu un cuțit, aplică imediat o felie de ceapă pe zona rănită. Ceapa crudă va preveni infecția și va curăța rana. Apoi, ia o bucată de coajă de ceapă și așează-o peste vârful rănii, sigilând-o cu un adeziv. Ar trebui să descoperi că sângerarea se oprește rapid și rana pare curată.

2. Ceapa poate scădea febra

Poate părea ciudat, dar o ceapă pusă într-un ciorap este un mijloc surprinzător de reușit de a scădea temperatura corpului atunci când suferi de febră mare! Taie niște cartofi și o ceapă în jumătate. Pune o jumătate de ceapă într-o șosetă, iar cealaltă jumătate în cealaltă (cu niște felii de cartofi în fiecare șosetă). Apoi, pune-ți șosetele în picioare, încercând să te asiguri că amestecul este apăsat pe tălpi. Ar trebui să descoperi că temperatura îți scade într-un timp relativ scurt – poate suna nebunesc, dar există multe exemple de povești de succes!

3. Ceapa poate vindeca durerea de urechi și ajuta la îndepărtarea cerei

Proprietățile antiinflamatoare ale unei cepe o fac o apărare puternică împotriva durerilor de urechi și pot fi, de asemenea, folosite pentru a înmuia ceara de urechi, făcând ceara mai ușor de îndepărtat. Dacă suferi de durere de ureche, taie o ceapă, ia partea interioară (adică secțiunea tare din „inima” cepei) și puneți-o în ureche pentru ameliorare. Veți obține cele mai bune rezultate prin finalizarea procedurii cu puțin timp înainte de a ajunge la culcare.

4. Ceapa poate lupta împotriva răcelii

Dacă simți că începi să răcești, atunci caută repede o ceapă. Cel mai eficient este dacă o consumi crudă. Încearcă să mănânci una întreagă. Alternativ, fierbe ceapa alături de ghimbir și miere pentru a face un ceai. Îți va întări sistemul imunitar și te va ajuta să lupți împotriva răcelii.

5. Ceapa poate calma arsurile

Ceapa este incredibil de eficientă în calmarea arsurilor mici, iar rețeta pentru a face acest lucru nu ar putea fi mai simplă. Dacă te-ai ars în bucătărie pur și simplu ia o jumătate de ceapă tocată și aplică-o direct pe rană. Ține-o pe locul ars timp de câteva minute și durerea ar trebui să înceapă rapid să scadă.

Pentru o ușurare suplimentară, amestecă două sau trei albușuri într-un castron și folosește-le pentru a acoperi zona afectată.

6. Ceapa poate ameliora tusea

Utilizarea cepei ca parte a unui remediu ieftin și eficient pentru tuse este o altă practică care datează de secole. Este cel mai bine folosit împreună cu alte câteva ingrediente de bază și există câteva lucruri pe care le puteți încerca.

În primul rând, poți curăța și felia o ceapă roșie sau albă. Pune feliile într-un borcan cu capac și adaugă deasupra zahăr brun. Închide capacul borcanului și lăsați-l să stea ceva timp (în jur de 6 ore este optim). În borcan se va forma un sirop. Luați o lingură de sirop de câte ori este nevoie. Zahărul brun face siropul mai gustos, iar amestecul rezultat nu are un gust prea rău. Refaceți siropul la fiecare două zile, înlocuind amestecul vechi cu nou.

Dacă doriți o alternativă, turnați miere peste ceapa tăiată felii în loc de zahăr brun. Adaugă un strop de usturoi ras pentru un plus de sănătate.

7. Ceapa poate elimina iritațiile oculare

Capacitatea unei cepe de a elimina iritanții oculari este derivată din caracteristica sa cea mai cunoscută – capacitatea de a ne face ochii să lăcrimeze atunci când este tocată. Acest lucru ajută mult dacă ai nevoie să îndepărtezi o murdărie din ochi, o muscă deranjantă sau orice alt iritant.

Pur și simplu toacă o ceapă și lasă natura să-și urmeze cursul!

CITEȘTE ȘI: Ceapă roșie murată: Dă gustul perfect unui burger sau a unei salate de cartofi – Ușor de preparat

8. Ceapa poate lupta împotriva înțepăturilor de insecte

Iată unde sunt utile proprietățile antihistaminice ale unei cepe. Dacă ești înțepat de o albină sau o viespe, atunci un pic de ceapă zdrobită sau rasă aplicat direct pe piele poate fi extrem de benefic pentru ameliorarea durerii. Va preveni reacția alergică, în timp ce calitățile antiinflamatorii ale cepei vor reduce orice umflare asociată.

Ține ceapa pe locul înțepat până când durerea s-a atenuat folosind un bandaj respirabil pe care ar trebui să îl înlocuiești în mod regulat.

Comentarii: