NUTRITIE

Ceapă roșie murată: Dă gustul perfect unui burger sau a unei salate de cartofi – Ușor de preparat

clickpoftabuna.ro

Dacă nu ai mâncat până acum ceapă roșie murată, neapărat trebuie să încerci această rețetă super simplă și rapidă. În puțin peste o oră te poți bucura de ceapă roșie murată delicioasă. Aceasta poate acompania perfect o omletă, un burger, o salată de cartofi sau o quesadilla cu vită.

Ai nevoie de 6 ingrediente și de 10 minute la dispoziție – atât îți ia să prepari ceapă roșie murată! Poți adăuga, opțional, și alte ingrediente, pentru mai multă savoare, cum ar fi ardei iute, boabe de muștar, foi de dafin, mărar uscat sau coajă de portocală, recomandă csid.ro.

CITEȘTE ȘI: Cum cureți borcanele pentru murături pentru a le folosi în siguranță

Rețetă de ceapă murată rapid: ingrediente, mod de preparare

Ingrediente:

  • 1 ceapă roșie mare
  • 235 mililitri oțet din vin alb
  • 1 linguriță de boabe de piper mozaic
  • 2 căței de usturoi
  • 1 lingură de sare
  • 1 lingură de zahăr (sau mai mult, dacă vrei ca ceapa murată să fie mai dulce)

Preparare:

Curăță ceapa de coajă, taie-o în jumătate, apoi în felii cât mai subțiri. Pune feliile de ceapă într-un borcan sterilizat.

Zdrobește cățeii de usturoi curățați cu lama unui cuțit lat.

Pune într-o cratiță pe foc mediu oțetul, piperul, usturoiul, sarea și zahărul. Adu la fierbere și amestecă ocazional.

Toarnă saramura peste ceapa din borcan, cu tot cu bucățile de usturoi și boabele de piper.

CITEȘTE ȘI: De ce să nu arunci zeama de la castraveții murați: Frăgezește friptura sau condimentează ciorbele

Acoperă borcanul cu capac și agită-l ușor. Lasă-l să se răcească la temperatura camerei aproximativ 10 minute, apoi introdu-l la frigider pentru minimum 1 oră.

Ceapa murată astfel rezistă la frigider aproximativ 2 săptămâni.

Mai jos, 3 variante de rețete de ceapă murată!

Comentarii: