NUTRITIE SANATATE

Fasolea roşie – alimentul cu beneficii uimitoare pentru sănătate

Fasolea, indiferent de culoare, este o legumă foarte sănătosă şi bogată în substanţe nutritive. Însă fasolea roşie este recomandată spre consum datorită conţinutului ridicat de fibre şi antioxidanţi. Iată de ce este bine să mănânci fasole roşie măcar o dată sau de două ori pe săptămână:

Previne și ține sub control diabetul

Studiile recente arată că fasolea roșie este foarte bună pentru menținerea sub control a nivelului de zahăr din sânge. Potrivit clickpentrufemei.ro, indicele scăzut pe care-l are fasolea roșie previne riscul de diabet. Așadar, include fasolea roșie în alimentație măcar o dată de săptămână.

Reduce nivelul de colesterol rău

Boabele de fasole pot contribui, de asemenea, la reducerea colesterolului. Un studiu recent a arătat că prin consumul de fasole roșie cel puțin o dată pe lună poate reduce nivelul colesterolului LDL. Boabele de fasole conțin un procent mare de conținut solubil care este folosit pentru a crește producția de suc biliar.

CITEȘTE ȘI: Mâncarea ideală în zilele de post: Ce NU ai voie să faci când găteşti fasole

Previne afecțiunile cardiovasculare

Sute de oameni suferă de diferite boli de inimă din cauza stilului de viață agitat și sedentarismului, dar fasolea roșie este cunoscută pentru capacitatea pe care o are în prevenirea bolilor cardiovasculare. Substanțele nutritive pe care le conține reduc inflamația în organism, care, la rândul său, previn bolile cardiace.

Îmbunătățește sănătatea creierului

Fasolea roșie este foarte bogată în vitamina B1, care este esențial pentru buna funcționare a creierului. De asemenea, se spune că vitamina B1 reduce riscul de demență și boala Alzheimer.

Accelerează procesul de pierdere în greutate

Se pare că fasolea roșie poate fi ingredientul de bază din dieta femeilor. Fasolea roșie conține o substanță numită inhibator de alfa-amilază, care ajută la reglarea depozitelor de grăsime din organism. Aceasta împiedică defalcarea amidonului în organism și, prin urmare, conduce la o pierdere eficientă în greutate. În plus, boabele de fasole roșie sunt bogate în fibre. Știm că alimentele care conțin fibre sunt necesare în dietă atunci când vrei să slăbești. Include și tu fasolea verde în alimentație.

CITEȘTE ȘI: Medicii avertizează cu privire la sindromul colonului iritabil: Ce să mănânci şi ce să NU mănânci

Este sursă de proteine

Pentru majoritatea vegetarienilor, o bună sursă de proteine este esențială pentru buna funcționare a organismului. Fasolea roșie poate fi un substituent foarte bun pentru carne și care ar trebui incluse în dieta vegetariană.

Comentarii: