LIFESTYLE

Fetița care se visează… Michael Phelps

Are 12 ani și o maturitate pe care doar disciplina unui sport de performanță ți-o dă la vârsta asta. Elise Gagiu știe că trebuie să o ia pas cu pas, că un campion nu se crește într-o noapte precum Făt-frumos din povești.

Așa că muncește și ca să poată să-i calce pe urme, sau, mai corect spus, să-i… înoate pe urme legendarului Michael Phelps.”El e modelul meu, e foarte serios. Și proba lui forte e preferata mea, cea de fluture!”, spune Elise.

Care deocamdată a luat un ”bronz” la 100m fluture. Plus încă, la 200m mixt și 400m liber, la recent încheiatele campionate de cadeți.

Elise își ia idolul în serios și face zilnic câte trei de ore de bazin. Nu a mers la un club de tradiție, ci unul privat, Swimming Team, acolo unde a găsit tot ceea ce are nevoie ca să crească precum campionii pe care-i vede la televizor.

CITEȘTE ȘI: Sfaturile medicilor pentru tinerii părinţi: Când devine periculoasă terapia cu aerosoli

Salbă de medalii

Viitorul sună bine pentru înotul românesc. Micuții înotători de la Swimming Team au obținut 5 medalii de bronz la Campionatul Național de Cadeți, competiție care s-a desfășurat la bazinul Complexului Național Sportiv ”Lia Manoliu” din Capitală.

Asta după ce luna trecută, Alessia Pintilie a câștigat titlul de vicecampioană la Campionatul Național tineret, juniori, seniori, proba de 50m spate, iar Ana Matei a obținut un binemeritat loc 3 la Campionatul Național pentru Copii (10 -11 ani), proba de 100m spate.

Acum cadeții antrenați de Anca Sasu și Andrei Petrescu de la Swimming Team au mărit portofoliul de trofee.

Astfel, pe lângă cele trei medalii ale Elisei Gagiu, Vlad Cosmin Ion a urcat pe treapta a III-a a podiumului la probele 100m spate și 200m mixt. Și vara nu s-a încheiat.

Acasa

 

 

 

Comentarii: