LIFESTYLE

Prima medalie pentru România la Tokyo! Ana-Maria Popescu, mulțumim!

Olimpiada a început, iar astăzi a venit și prima medalie pentru delegația României la Tokyo. Ana-Maria Popescu a fost la tușă de aur – ce regulă nedreaptă -, după ce a încheiat la egalitate cu chinezoaica cele trei reprize regulamentare.

S-a aplicat regula morții subite, sportivele au mai rămas pe planșă un minut, însă tușa decisivă i-a aparținut adversarei Anei.

Ana-Maria Brânză Popescu e la a cincea olimpiadă din cariera ei, la 36 de ani, și a reușit să dea ”startul” la medalii pentru țara noastră în cea mai importantă competiție a Planetei care se desfășoară cu un an întârziere din cauza pandemiei în Japonia.

CITEȘTE ȘI: Abia acum s-a aflat: Cum a apărut și ce înseamnă ‘sfertul academic’

”Sper să fie suficient pentru buget!”

După o zi istovitoare, încununată cu o finală, a doua din cariera Anei, proaspăta vice-campioană olimpică a coborât de pe planșă. Nu a stat prea mult la declarații, însă a ținut să transmis un mesaj extrem de important.

„Sper că de data aceasta să fie suficient, sper să fie ceva mai bine decât data trecută, când «Brânză a pierdut aurul», iar medalia să cântărească suficient cât să asigure un buget bun pentru viitorul scrimei românești.

E o medalie pe care am câștigat-o, sunt foarte fericită. Am trecut prin multe și trebuie să-mi mulțumesc mie pentru acest rezultat”, a fost prima reacție a marii campioane, la cald, imediat după ce s-a încheiat finala.

 

 

 

Comentarii: