REVIEW

Fiecare casă are mirosul ei – Opt lucruri care pot da un miros neplăcut

septicsystemnews.com

Cunosti acel miros proaspat care te intampina atunci cand intri in majoritatea hotelurilor si iti doresti sa il simti si la tine acasa? In cazul in care simti mirosuri mai degraba dubioase in locuinta ta, nu trebuie decat sa le gasesti sursa si problema este aproape rezolvata. Verifica aceste opt lucruri din casa si bucura-te apoi de o casa care va mirosi asemanator cu o briza de vara, indiferent de anotimp.

1. Animalele de companie

In momentul in care animalul de companie isi pierde parul, bacteriile se pot acumula iar mirosul acestuia va creste destul de tare. Pentru a remedia acest lucru, este esential sa ii faci baie constant si sa cureti frecvent locurile in care doarme.

2. Hainele umede

Daca ai haine ude si murdare, este recomandat sa le speli cat mai curand. Mirosul acestora este unul puternic si foarte deranjant. In plus, incearca sa nu mai tii cosul cu haine murdare in baie, ci mai bine il asezi in dormitor sau intr-un dulap in care nu va fi expus la aburul format in baie, recomanda acasa.ro.

CITEȘTE ȘI: Scapă de mugeai fără chimicale şi fără miros! TOP 5 soluţii naturale

3. Patul

Exista o vorba care spune ca in general oamenii nu pot simti mirosul din propria casa pentru ca miroase asemanator corpului lor. Iar acest lucru poate deveni usor deranjant.

O atentie marita este bine sa o acorzi spalarii regulate a lenjeriei de pat. Aceasta devine destul de rapid imbacsita cu tot felul de uleiuri si creme de corp, cu impuritati, iar curatarea frecventa este esentiala.

4. Cos de gunoi

Acest obiect este destul de evident, tinand cont de faptul ca gunoiul este destul de mirositor. Iar in timp alimentele aruncate pot forma mirosuri care raman in interiorul cosului de gunoi, chiar si atunci cand vei schimba sacul. Spala cosul de gunoi pe interior in mod constant, cu ajutorul unui inalbitor diluat pe care il poti lasa sa actioneze cateva ore.

5. Partea frontala a masinii de spalat rufe

Aparatele de uz casnic care intra in contact permanent cu apa pot contine mucegai, acesta fiind terenul ideal pentru reproducerea bacteriilor mirositoare. Atat sigiliul usii, cat si setarul de detergent pot prinde umiditate si, implicit, mucegai. Incearca sa le lasi deschise cateva ore dupa ciclurile de spalare pentru a le aerisi.

6. Masina de spalat vase

La fel ca in cazul masinii de spalat rufe, si masina de spalat vase reprezinta un loc popular pentru acumularea mucegaiului si a mirosurilor. Recomandarea este sa pornesti din cand in cand un ciclu de caldura uscata pentru a curata interiorul. De asemenea, curata constant elementele din interior.

CITESTE SI: Ai gătit peşte? Scapă de mirosul din casă cu trei metode simple

7. Locul de depozitare a gunoiului

Un alt vinovat pentru mirosul neplacut din bucatarie este locul de depozitare a gunoiului. Cea mai usoara modalitate pentru a evita aceste mirosuri este aceea de a te asigura ca interiorul acestui loc este curatat si ca nu exista murdarie ascunsa.

8. Mobila noua

Ai putea crede ca iti place mirosul noii tale canapele, la fel cum iti place mirosul unei masini noi, pentru ca miroase totusi a nou. Insa, acel miros este cel mai probabil cauzat de compusi organici volatili si nivelul de toxine poate fi unul destul de ridicat.

Comentarii: