REVIEW

Fierul de călcat nu e doar pentru haine: Alte lucruri utile pe care ‘ştie’ să le facă

hotelantichemura.com

Are o suprafaţă plană, transmite căldură şi este uşor de transportat. Imaginează-ţi posibilităţile de folosinţă a unui fier de călcat, dincolo de uzul său clasic: de a-ţi face cămăşile să arate impecabil.

Acestea sunt câteva din lucrurile diferite sau neobişnuite pe care le poţi face cu un fier de călcat:

1. Repararea zgârieturilor de pe mobile sau parchet

Pune o foaie de hârtie peste piesa de mobilier sau de parchet zgâriată şi trece talpa fierului de călcat în mod repetat peste aceasta. Ridică hârtia şi verifică efectul. Repetă proecesul până când eşti satisfăcut de rezultat, recomandă adevarul.ro.

CITEȘTE ȘI: NU arunca la gunoi cojile de ouă! Trei întrebuinţări la care nu te-ai fi gândit

2. Repararea tapetului dezlipit

Dacă ai pereţi tapetaţi şi tapetul s-a dezlipit într-un colţ, adaugă nişte adeziv sub acesta şi trece apoi fierul de călcat pe deasupra, în mod repetat, la căldură medie.

3. Scoate ceara lipită de masă sau de textile

Aşteaptă ca ceara să se usuce bine înainte. Pune o hârtie deasupra petei de ceară şi treci, uşor, cu un fier de călcat peste aceasta, de mai multe ori. Ceara se va desprinde de suprafaţa mesei sau a textilei şi se va transfera pe hârtia pe care ai pus-o deasupra. Aruncă, la final, hârtia cu ceara.

4. Scoate petele lăsate de obiecte fierbinţi pe masă

Dacă ai comis clasica eroare de a pune un ibric fierbinte sau o oală pe masa de lemn, probabil ai văzut că ai rămas cu nişte pete în forma fundului obiectului cu pricina. Tot un fier de călcat te poate scoate din această încurcătură. Foloseşte un prosop de pânză subţire şi fierul de călcat la temperatură medie. Aplică o presiune mică timp de câteva secunde pe pânza aşezată peste petele cu pricina şi verifică rezultatul. Repetă operaţiunea până obţii rezultatele dorite.

5. Prepară-ţi sandvişuri delicioase pe talpa fierului de călcat

Acesta pare rezultatul imaginaţiei studenţilor din cămine, dar este o idee excelentă. Prepară-ţi sandvişul şi apoi înveleşte-l în folie de aluminiu. Aşază-l apoi pe o suprafaţă dură (blatul de bucătărie, o masă de călcat etc.) şi presează-l cu talpa încinsă a fierului de călcat timp de 5-10 minute. Întoarce-l invers şi repetă operaţiunea. Metoda funcţionează perfect şi dacă vrei să „prăjeşti” bacon în cel mai sănătos mod.

CITEȘTE ȘI: Specialiştii oferă răspunsul: Trebuie sau NU să omorâm păianjenii din casă?

6. Laminează documente cu fierul de călcat

Pentru acest lucru ai nevoie de folie de plastic precum cea care e folosită de copy-center-urile clasice pentru laminat. Aşază documentul în folia de plastic şi acoperă-l cu un prosop. Pune talpa fierului de călcat la temperatură ridicată şi aplică presiune maximă pe prosop. Întoarce documentul şi pe cealaltă parte şi repetă operaţiunea. Gata!

Comentarii: