SANATATE

Fii atent la aceste dureri – Pot fi un semn al afecțiunilor cardiace

meredithcorp.io

Inima este unul dintre organele esențiale, responsabilă pentru alimentarea cu sânge a întregului organism. Dacă aceasta nu funcționează în mod corespunzător se pot dezvolta o multitudine de afecțiuni și simptome specifice.

Deși pot exista factori genetici care accentuează riscul de a dezvolta afecțiuni cardiovasculare, majoritatea factorilor sunt externi și pot fi controlați.

Prin eliminarea și controlarea factorilor externi, care depind de noi, putem reduce în mod semnificativ aceste riscuri.

Stilul de viață și echilibrul alimentației, odihnei și exercițiior fizice sunt decisive în ceea ce privește sănătatea inimii și, de fapt, a întregului organism.

Cu toate acestea, indiferent de risc, este bine să cunoști simptomele asociate afecțiunilor cardiovasculare. Unele pot fi mult mai evidente, însă altele pot fi semne ascunse, cărora trebuie să le acorzi atenție, întrucât îți pot salva viața.

CITEȘTE ȘI: ‘Medicamentul’ din bucătărie: Condimentul care îți protejează inima și previne cancerul

Tipuri de durere întâlnite în afecțiunile cardiovasculare

Dureri toracice ascuțite

Durerile în piept nu ar trebui ignorate, dar acestea nu semnifică, în toate cazurile, o afecțiune gravă, care poate pune viața în pericol. Însă, uneori, durerea toracică ascuțită poate semnala un atac de cord.

Este posibil ca o persoană să sufere de pericardită (o inflamatie a membranei exterioare a inimii). Pericardita nu necesită îngrijire de urgență, dar trebuie, totuși consultat medicul și în această situație, recomandă sfatulmedicului.ro.

Senzație de apăsare care se intensifică la efort

Poate fi vorba despre o angină pectorală, cauzată de un blocaj arterial moderat. Beta-blocantele pot incetini bătăile inimii și ar putea reduce cantitatea de oxigen de care inima ar putea avea nevoie pentru a ajuta la prevenirea anginei pectorale. Angioplastia poate fi o alternativa pentru tratarea chirurgicala a acestei obstrucții.

Durere localizată la nivelul maxilarului inferior

Acesta poate fi un simptom mai puțin întâlnit de infarct. Dacă durerea și inflamația maxilarului persistă, ar trebui consultat și un medic cardiolog, nu doar stomatologul.

CITEȘTE ȘI: Ai grijă de inima ta: Ce poți face pentru a preveni un atac de cord

Presiune declanșată brusc

Aceasta poate fi semnul specific unui atac de cord. Aceasta diferă de angină, întrucât este percepută mult mai intens și poate fi însoțită și de alte manifestări cum ar fi transpirație sau greață.

Comentarii: