SANATATE

Fii atent la mâini: Îți pot arăta dacă ai probleme cu ficatul

Foto: Pinterest.com

Boli de ficat simptome. Atenție! Palmele roşii indică probleme ale ficatului (în special ciroză), iar articulaţiile îngroşate trădează un nivel crescut al colesterolului.

Palmele roşii pe margini, cu o uşoară nuanţă violet, pot atrage atenţia asupra unor boli ale ficatului- ciroză hepatică, ficat gras etc. „Inflamarea progresivă a ficatului începe să afecteze funcţia acestuia, astfel că nu mai poate metaboliza hormonii care circulă prin sânge (în special estrogeni). Hormonii se acumulează în exces în sânge, iar vasele de sânge se dilată şi devin mai vizibile”, este explicaţia medicului Constantin, potrivit doctorulzilei.ro.

CITEȘTE ȘI: Cea mai periculoasă băutură pentru ficat: Este una dintre preferatele românilor

Sarcina ficatului este să detoxifieze și să ajute la eliminarea deșeurilor și să transforme alimentele în nutrienți de care are nevoie organismul. Dacă ficatul este afectat de orice fel de boală, aceste procese nu se fac eficient. Asta înseamnă că organismul va reacționa dând semne de toxicitate.

Simptomele unei boli hepatice pot include:

  • oboseală,
  • îngălbenirea pielii sau a albului ochilor,
  • urină de culoare maroniu închis,
  • umflarea gleznelor sau picioarelor,
  • piele iritată,
  • pierderea poftei de mâncare.

Dacă articulaţiile sunt îngroşate şi se formează excrescenţe este posibil ca nivelul colesterolului să fie ridicat. „Excrescenţele mai semnifică şi creşterea acidului uric în sânge, deci gută”, precizează specialistul.

CITEȘTE ȘI: Activitatea care poate preveni îmbolnăvirea ficatului: E la îndemâna oricui

Mergeți la medic pentru consult dacă bănuiți că aveți o boală hepatică.

Comentarii: