REVIEW

Florile pe care nu trebuie să le ții în casă sub nicio formă: Pot fi un pericol pentru sănătate

Foto: Pinterest.com

Florile pe care nu trebuie să le ții în casă sub nicio formă: Pot fi un pericol pentru sănătate. Florile de interior nu sunt doar frumoase, ci și utile: ele cresc umiditatea aerului, absorb substanțele nocive din el și saturează camera cu oxigen.

Cu toate acestea, nu totul este atât de simplu, unele plante aparent inofensive se pot dovedi a fi otrăvitoare și foarte periculoase pentru sănătate dacă sunt păstrate în anumite încăperi.

Care sunt plantele care trebuie tratate cu precauție, spune medicul rus Roman Ivanov. Potrivit acestuia, acestea sunt antrium, trichocereus, crini, spathiphyllum, iederă, ficus, aloe.

CITEȘTE ȘI: Ai grijă ce flori pui pe masă: Pot modifica gustul vinului pe care îl servești

Florile pe care nu trebuie să le ții în casă sub nicio formă: Pot fi un pericol pentru sănătate

„În multe case, puteți găsi plante din familia ariilor sau arumelor – anthurium cu flori mari și strălucitoare în formă de inimă, spathiphyllum, aglaonemas, dieffenbachia, zamiokulkas sau, cum mai sunt numiți, „copaci de bani”.

Tulpinile acestor plante conțin o sevă otrăvitoare care poate provoca dermatită de contact. Pielea va deveni roșie și mâncărimată și pot apărea vezicule pline cu un lichid transparent. Iar dacă vă atingeți din greșeală ochii cu mâinile, sucul va provoca iritarea mucoasei și lăcrimare”, spune medicul.

Trichocereus – un cactus fără pretenții

„Trichocereus este un alt oaspete frecvent în case. Acesta este un cactus fără pretenții, care nu necesită o îngrijire specială și care mulțumește cu flori albe frumoase, cu o aromă plăcută. Unele soiuri ale acestei flori conțin cantități mari de mescalină. Această substanță este un halucinogen natural. Dacă chiar și o particulă intră în organism, există riscul de otrăvire, comă și paralizie. Din această cauză, funcționarea sistemului nervos va fi perturbată”, adaugă expertul.

Pericolul crinilor este parfumul lor

Mirosul florilor este atât de puternic încât poate provoca oamenilor dureri de cap, greață, amețeli și leșin. „Prin urmare, dacă doriți cu adevărat să admirați crini strălucitori, este mai bine să îi puneți într-o cameră cu o bună ventilație. Dar este mai bine să nu le țineți în dormitor sau în camera copilului”, explică Roman Ivanov.

Spathiphyllum („fericirea feminină”)

Spathiphyllum („fericirea feminină”) este o plantă de interior spectaculoasă, care curăță bine aerul de particule nocive. Dar are și un dezavantaj: din cauza conținutului ridicat de oxalat de calciu, planta, atunci când este consumată pe cale orală, poate provoca inflamații grave ale mucoasei gastrice.

Principalele simptome ale otrăvirii vor fi durerile abdominale atroce, greața, vărsăturile și diareea.

Iedera englezească

Iedera englezească este o liană cățărătoare veșnic verde, cu frunze pestrițe cu dungi galbene sau albe. Nu este dificil de îngrijit o astfel de plantă: poate suporta cu ușurință atât lumina directă a soarelui, cât și o zonă umbrită. Dar trebuie transplantată cu grijă și numai cu mănuși: Seva de iederă englezească este toxică și poate provoca iritații grave ale pielii – pete roșii strălucitoare, mâncărimi, bășici sau vezicule.

CITEȘTE ȘI: Florile care alungă toți gândacii din casă

Ficus și aloe

Ficus și aloe pot fi numite aproape cele mai populare plante de interior. Ele sunt nepretențioase și se simt foarte bine în case, apartamente, birouri și restaurante. Dar ambele plante pot fi dăunătoare pentru sănătate. Ficusul conține o sevă lăptoasă care poate provoca iritații, dureri și mâncărimi severe. Iar dacă chiar și o cantitate mică de suc ajunge în stomac, otrăvirea nu poate fi evitată. Același lucru este valabil și pentru aloe, o plantă medicinală din familia Asphodelaceae, adaugă expertul, potrivit actualno.com.

Comentarii: