FRUMUSETE SANATATE

Foarte tare! Nici nu ştiam că aproape toţi greşim când aplicăm un deodorant antiperspirant

sursa: revista teo

Căldura, umiditatea şi soarele canicular ne dau bătăi de cap vara. Iar una dintre cele mai neplăcute probleme pe vremuri cu temperaturi extreme este transpiraţia. Şi uneori, oricât de atenţi suntem, nu putem evita un asemenea episod jenant.

Desigur, poate fi vorba şi de cazuri patologice, care trebuie tratate în profunzime la medic, alteori e vorba doar de lipsa bunului simţ – de ce să ne ferim? există şi asemenea cazuri! -, iar în unele situaţii, poate nu vă vine să credeţi, oamenii nu ştiu să folosească adecvat un stick, deodorant sau spray antiperspirant.

Şi fac pariu că, citind cele ce urmează, niciunul dintre dumneavoastră nu a ştiut până acum că se dă greşit cu deodorant.

Citeşte şi: Ți se spune mereu să bei 2 litri de apă pe zi, dar ai idee DE CE?

De ce nu e suficient să îl foloseşti dimineaţa după duş

În aproape toate cazurile în care vedem că antiperspirantul nu funcţionează conform aşteptărilor şi reclamei, ne apucăm şi dăm cu barda în oricine, de la comerciant la producător. Fără să ne gândim că poate totuşi, am avea şi noi o mică parte de vină.

Şi chiar este, se pare, pentru că puţini sunt cei care ştiu să folosească deodorantul în mod corect. Este suficient să citim pe ambajal, de fiecare dată, şi cu siguranţă vom afla unde era greşeala. Şi e timpul să nu mai ignorăm instrucţiunile.

De asemenea, pe diverse site-uri medicale, dar și de frumusețe există o recomandare: antiperspirantul trebuie aplicat seara, după duș! Da, aţi citit bine. Chiar dacă faceţi duș dimineața, antiperspirantul nu se va spăla complet şi are timp să-şi facă şi efectul.

Antiperspirantele funcționează prin blocarea porilor prin care iese transpirația, prevenind ieșirea ei la suprafața pielii. Aplicat de seara, produsul poate să acționeze sigilând porii și astfel blochează procesul de transpirație, scrie revista unica.ro.

Din momentul aplicării antiperspirantului în mod corect, protecţia este de 24 de ore, chiar dacă o parte din el se va spăla la dușul de dimineață. Problema cu aplicarea antiperspirantului de dimineață este faptul că apucăm să transpirăm înainte ca acesta să apuce să blocheze porii.

 

 

Comentarii: