REVIEW

Foloseşti GREŞIT maşina de spălat? Topul greşelilor care îţi distrug hainele

De la inventarea maşinii electrice de spălat, în 1851, procesul a devenit mult mai rapid şi mai modern. Cu toate acestea, există încă greşeli de spălare pe care mulţi dintre noi continuăm să le facem.

Prima maşină de spălat modernă a fost inventată în 1851 de către James King. Înainte de această invenţie, oamenii spălau rufele cu apă de izvor, pe grătare de lemn, pietre sau alte obiecte tari care ajutau la îndepărtarea murdăriei de pe haine, scrie Brightside.me

CITEȘTE ȘI: 10 trucuri pentru ţinută: Hainele tale pot părea mult mai scumpe decât sunt în realitate

Topul greşelilor care distrug hainele în timpul spălării:

Curăţarea maşinii de spălat

Modelele vechi ale maşinilor de spălat au un filtru de scame, care trebuie curăţat după fiecare ciclu. Dacă timpul nu vă permite, încercaţi să o faceţi cel puţin o dată pe lună. Scoateţi filtrul conform manualului maşinii şi curăţaţi-l cu o periuţă de dinţi veche şi puţin detergent. Specialiştii recomandă şi utilizarea tabletelor de curăţare sau soluţii lichide pentru a împiedica depunerea de calcar.

Întoarcerea hainelor pe dos

După ce aţi golit buzunarele, nu uita să întorci pe dos hainele. Acest lucru va împiedica pătarea şi deteriorarea ţesăturilor

Prea multe haine în cuvă

Cuva maşinii de spălat nu trebuie umplută cu haine. Chiar dacă este suficient de mare, trebuie lăsat loc pentru ca acestea să se poată învârti. Doar în acest mod permiteţi lucrurile dvs. să fie spălate şi clătite corespunzător.

CITEȘTE ȘI: Informațiile care îți salvează hainele: Cum să citești corect desenele de pe etichetă

Nu setaţi viteza de centrifugare în funcţie de categoria hainelor

Viteza finală de centrifugare influenţează tipul de ţesătură pe care o spălaţi. Procesul este măsurat în rotaţii pe minut. Îmbrăcămintea din bumbac poate rezista până la 600 RPM, iar prosoapele de bumbac şi lenjeria de până la 1400 RPM. Ţesături delicate ar trebui rotite la 400 RPM. Depăşirea vitezei de centrifugare poate cauza uzura ţesăturii.

Comentarii: