SANATATE

Cinci motive pentru care te îngrași chiar și atunci când ai grijă ce mănânci

iubesteticorpul.ro

Dacă ești atentă la ceea ce mănânci și nu faci excese alimentare, dar totuși ai tendința să acumulezi kilograme în plus, trebuie să știi că există mai multe cauze pentru care se întâmplă acest lucru. Pe unele e posibil nici să nu le bănuiești!

Disfuncții ale tiroidei

Glanda tiroidă ajută la reglarea metabolismului. Dacă suferi de hipotiroidie, glanda nu secretă suficienți hormoni, ceea ce determină încetinirea metabolismului. Asta înseamnă că vei lua în greutate pe nesimțite, în ciuda dietelor pe care le urmezi. Disfuncțiile tiroidei nu prezintă, la început, semne evidente, de aceea, în cele mai multe cazuri, boala ajunge să fie diagnosticată târziu. De aceea, după vârsta de 40 de ani, un simplu test de sânge îți poate arăta dacă suferi sau nu de hipotiroidie. Terapia de substituție hormonală te ajută să-ți recapeți greutatea normală, potrivit clicksanatate.ro.

CITEȘTE ȘI: Care sunt PRIMELE SEMNE care îți arată că ai probleme cu glanda TIROIDĂ

Dereglările hormonale

Problemele endocrine, precum sindromul ovarului polichistic sau instalarea menopauzei, afectează, fără dar și poate, echilibrul hormonal. În aceste condiții este destul de greu să îți menții silueta, în special în condițiile în care nu urmezi o dietă sănătoasă. Nu uita că o jumătate de oră de mișcare, zilnic, îți poate fi de mare folos!

Lipsa odihnei

Cantitatea și calitatea somnului sunt la fel de importante precum hrana. Studiile arată că persoanele care nu reușesc să aibă un somn odihnitor au tendința să consume alimente bogate în grăsimi și zahăr.

Stresul cotidian

Stresul zilnic și anxietatea determină mărirea nivelului de cortizol. Acesta este un hormon cu impact atât asupra stării emoționale, cât și asupra fizicului. Are ca efect creșterea fluxului de sânge și a ritmului cardiac, perturbând astfel odihna și somnul. Somnul insuficient și de proastă calitate duce, pe termen lung, la îngrășare.

CITEȘTE ȘI: Busuiocul, aliat împotriva stresului. Efecte benefice și pentru ten

Rezistența la insulină

Dacă te îngrași șinu cunoști motivul, este posibil să fi dezvoltat rezistență la insulină. În acest caz, organismul nu mai răspunde în mod corespunzător la insulina produsă de pancreas, iar corpul are tendința să stocheze grăsimi. Sindromul rezistenței la insulină este o afecțiune complexă, care include disfuncții diverse, tulburări ale metabolismului și hipertensiune arterială.

Comentarii: