LIFESTYLE

Fostul selecționer al naționalei, Cosmin Contra, discurs dur: ”Mor oameni de lângă noi!”

Pe Cosmin Contra, fostul selecționer al României, l-a prins pandemia care a îngrozit lumea în locuința sa de la Madrid, din Spania. Cunoscut drept un tip sincer, cu un discurs franc și pe alocuri dur, Contra nu s-a dezmințit nici de data asta, când a vorbit deschis despre cum resimte întreaga situație, ce se întâmplă în Spania și ce sentimente are.

„Toată lumea suferă! Situația, din păcate, nu se ameliorează, suntem triști pentru că mor oamenii. Mor părinții unor prieteni. O vecină, de-ale mele, a murit ieri. Era o femeie mai în vârstă. Stăm de trei săptămâni închiși în case și ieșim o dată la 5-6 zile pentru cumpărături. E puțin frustrant că nimic nu s-a îmbunătățit și că situația nu s-a ameliorat. Noi credeam că săptămâna asta se vor mai liniști lucrurile, mai ales cu toate restricțiile de aici, dar se pare că nu am ajuns la vârful acestei pandemii. Sperăm că la final săptămânii sau la începutul următoarei săptămâni să vedem o îmbunătățire. Asta ne-ar da speranțe că lucrurile vor evolua în bine. Trebuie să trecem peste acet coșmar.”, a spus fostul antrenor al naționalei de fotbal, la Pro X.

CITEȘTE ȘI: Un specialist în sănătate publică recomandă: Cum să te ferești de coronavirus când faci cumpărături

”Am rămas aici ca să îmi protejez mama!”

Contra a vorbit în continuare arătând cu degetul către autorități. ”Nu mă așteptam ca pandemia să se răspândească așa mult în Spania. Eu, care știam că sistemul medical de aici e foarte bun, unul dintre cele mai competemte din Europa. Dacă spitalele au câte o mine de paturi la Terapie Intensivă, au două mii de cazuri pe zi. O mie de persoane sunt tratate, dar restul nu. Este clar că Guvernul de aici a luat cele mai proaste decizii de la început! Nu au luat măsuri de siguranță. Acum s-au oprit activitățile care nu sunt importante, inclusiv construcțiile.”, a mai spus fostul mare internațional, care a avut un mesaj și pentru compatrioții care muncesc în Spania.

”Am văzut că sunt mulți români care au plecat acasă pentru că nu mai se simțeau în siguranță aici. Dar vreau să transmit un mesaj. Cine vine în România trebuie să stea în carantină 14 zile, acasă sau unde le spun autoritățile. Eu nu am riscat să mă duc la mama acasă. Stau acasă la mine și știu că așa o ajut pe mama și pe cei apropiați mie”, a declarat Cosmin Contra la Pro X.

 

 

 

Comentarii: