NUTRITIE SANATATE

Fructele care luptă împotriva îmbătrânirii: Mănâncă măcar unul din acestea zilnic pentru a avea parte de acest efect

Nu a fost inventat încă niciun leac anti-îmbătrânire, deși oamenii de știință se apropie pe zi ce trece de dezvoltarea unei formule unice de medicamente care să încetinească acest proces. Anumite fructe favorizează longevitatea și păstrează tinerețea pentru mai mult timp.

Medicul rus Dr. Ekaterina Ladygina a dezvăluit care sunt acestea.

Ce afectează îmbătrânirea?

Potrivit expertului, în lumea modernă, o persoană este în mod constant în situații. Acest lucru afectează în mod negativ funcționarea sistemului nervos, inclusiv structura membranelor, celulelor, țesuturilor și organelor. Mai mult stres înseamnă mai multe tulburări în organism care afectează apariția îmbătrânirii premature.

CITEȘTE ȘI: Cum îți prepari acasă ‘elixirul tinereții’. Băutura dinainte de somn care amână îmbătrânirea

Expertul susține că, dacă includeți în dieta dumneavoastră substanțe precum poliprenolii și bioflavonoidele, puteți încetini unele dintre procesele din organism responsabile de îmbătrânire.

„Dacă introduceți poliprenoli și bioflavonoide în dieta dumneavoastră, puteți compensa deficitul acestora – acest lucru va susține starea imunitară a celulei, va asigura refacerea și stabilitatea membranelor, precum și sinteza moleculelor de proteine”, a comentat medicul.

Fructe anti-îmbătrânire

Substanțele enumerate sunt conținute în:

  • afine,
  • coacăze negre,
  • kiwi
  • și cireșe.

Aceste fructe activează procesele reparatorii și regenerative, în urma cărora se reface structura și funcțiile organelor.

CITEȘTE ȘI: Cea mai bună combinație alimentară pentru a preveni îmbătrânirea oaselor

În concluzie, expertul notează că, dacă mănânci cam o mână de acestea pe zi, de exemplu afine sau coacăze negre, poate ajuta la îmbunătățirea memoriei și a funcțiilor cognitive.

Comentarii: