NUTRITIE SANATATE

Fructele care mențin sănătatea creierului, previn bolile de inimă și ajută digestia

Foto: Pinterest.com

Suculente şi dulci-acrişoare la gust, portocalele sunt printre cele mai populare fructe din lume şi, în cazul în care te întrebai, da, au numeroase beneficii pentru sănătate. Află de ce trebuie să le ai mereu în dieta alimentară.

Stimulează sistemul imunitar

O singură portocală poate asigura mai mult de 100% din necesarul zilnic de vitamina C. Această substanţă vitală ajută la îmbunătăţirea imunităţii, ţinându-te departe de boli şi infecţii.

Benefice pentru piele

Pe măsură ce înaintăm în vârstă, pielea, împreuna cu alte părţi ale corpului, suferă de pe urma radicalilor liberi. Acest proces este similar cu modul prin care anumite metale ruginesc după expunerea la aer. Deşi inevitabil, acest proces poate fi încetinit; portocalele sunt bogate în antioxidanţi şi vitamina C, elemente cheie care încetinesc îmbătrânirea, potrivit clicksanatate.ro.

CITEȘTE ȘI: NU mai arunca la gunoi cojile de portocale. Sunt foarte utile pentru curăţenie în casă

Protejează ochii

Asemănător pielii, şi ochii ajung să sufere de pe urma trecerii timpului. Portocalele sunt pline de substanţe nutritive, vitamina A, vitamina C şi potasiu, necesare şi benefice ochilor. Ca alternativă, şi roşile au aceleaşi efecte benefice.

Previn bolile de inimă

Unul dintre motivele pentru care oamenii dezvoltă boli de inimă este blocarea arterelor (ateroscleroză), mai ales din cauza stilului de viaţă nesănătos şi a consumului de alimente grase. În componenţe portocalelor se găsesc flavonoide, cum ar fi hesperidina, care reduc colesterolul rău şi previn înfundarea arterelor. Acest lucru te apără de posibilele atacuri de cord şi diverse alte boli cardiovasculare.

Menţin sănătatea creierului

Acidul folic prezent în portocale protejează celulele creierului şi păstrează acest organ vital în stare perfect funcţională. Consumul de portocale este recomandat şi gravidelor, deoarece acidul folic previne apariţia malformaţiilor la făt.

CITEȘTE ȘI: Top 6 alimente care te scapă de anxietate. De ce sunt portocalele pe primul loc

Ajută digestia

Portocalele sunt o sursă foarte bună de fibre, benefice pentru digestie. O dietă bogată în fibre te asigură că nu vei fi afectat de boli, precum ulcerul gastric, constipaţia şi cancerul de colon.

Comentarii: