NUTRITIE SANATATE

Fructele încărcate cu vitamina C care ne protejează de boli și scad colesterolul

veganfamilyrecipes.com

Beneficiile cireșelor: acest fruct special de vară este încărcat de vitamine și antioxidanți, care ajută la promovarea sănătății generale.

Cireșele rămân o alegere populară pentru mulți. În timp ce cireșele congelate sunt disponibile pe tot parcursul anului sub forme uscate sau înghețate, cele dulci și suculente se găsesc pe scară largă în timpul verii mijlocii.

Aceste fructe de culoare roșie ne amintesc instantaneu de prăjituri și alte deserturi congelate. O cireșă sau două adaugă frumusețea acestor dulciuri. Deși utilizarea culinară a cireșelor nu este un secret pentru noi, știați că cireșele sunt și ele un depozit de proprietăți benefice pentru sănătate?

Da, ai citit bine. Cireșele sunt încărcate cu vitamina C, antioxidanți, vitamine și multe altele, care beneficiază de sănătate în mai multe moduri. Prin urmare, nutriționiștii sugerează adesea includerea cireșelor în dieta noastră de vară, potrivit doctorulzilei.ro. Să aruncăm o privire asupra beneficiilor.

CITEȘTE ȘI: Nutriționiștii recomandă: Fructele care previn declinul mental și protejează împotriva diabetului

Beneficiile pentru sănătate ale cireșelor:

Previn daunele provocate de radicalii liberi

Datorită conținutului bogat de antioxidanți, cireșele pot ajuta la eliminarea toxinelor și ne pot preveni daunele provocate de radicalii liberi. Acest lucru ne poate proteja în continuare de diferite boli sezoniere.

Previn deshidratarea

Cireșele sunt încărcate cu vitamina C care ne protejează pielea de daunele cauzate de excesul de expunere la soare. Vitamina C ajută, de asemenea, la prevenirea deshidratării și la menținerea echilibrului apei din corpul nostru.

Îmbunătățirea metabolismului

Cireșele conțin, de asemenea, fibre care ajută la menținerea unui metabolism bun și la reglarea digestiei și la promovarea regularității intestinului.

Promovează pierderea în greutate

Antioxidantul, vitamina C și fibrele din cireșe pot ajuta, de asemenea, la promovarea pierderii în greutate. Deci, dacă doriți să slăbiți în timpul verilor, adăugați câteva cireșe la dieta zilnică.

CITEȘTE ȘI: Fructele care previn cancerul și întăresc sistemul imunitar: Cum le poți consuma

Previn colesterolul rău

Cireșele conțin, de asemenea, fitosterol, despre care se știe că reduce nivelul colesterolului rău din corp, hrănindu-ne și mai mult din interior.

Comentarii: