Fructul care reglează glicemia, scade colesterolul și are grijă de inimă. Smochinele sunt fructe bogate în nutrienți, disponibile proaspete sau uscate. Sunt dulci în mod natural și bogate în fibre, vitamine și minerale. Înmuierea smochinelor peste noapte îmbunătățește absorbția și digestia lor.
Întărește imunitatea
Bogate în antioxidanți precum polifenoli, vitamina C și flavonoide, smochinele ajută la întărirea sistemului imunitar prin reducerea inflamației și combaterea radicalilor liberi. Proprietățile antibacteriene și antifungice ale smochinelor protejează, de asemenea, organismul de infecții, făcându-le un remediu natural excelent pentru tratarea bolilor sezoniere și pentru susținerea generală a sistemului imunitar.
CITEȘTE ȘI: Dulceața de smochine, potrivită pentru un mic dejun cu aromă franțuzească

Susține sănătatea inimii și scade colesterolul
Smochinele sunt bogate în nutrienți sănătoși pentru inimă, precum potasiu, magneziu și fibre. Potasiul ajută la echilibrarea nivelului de sodiu, reducând hipertensiunea arterială și riscul de boli de inimă. Fibrele solubile din smochine se leagă de moleculele de colesterol din sistemul digestiv, împiedicându-le să fie absorbite în fluxul sanguin, ceea ce ajută la scăderea nivelului de colesterol rău (LDL) și îmbunătățește sănătatea cardiovasculară, potrivit actualno.com.
Reglează nivelul zahărului din sânge
În ciuda dulceaței lor naturale, smochinele au un indice glicemic scăzut până la moderat. Conținutul ridicat de fibre încetinește absorbția zahărului în fluxul sanguin, prevenind creșteri și scăderi bruște ale nivelului zahărului din sânge.
Acest lucru face ca smochinele înmuiate să fie un adaos util la o dietă potrivită pentru diabetici, atunci când sunt consumate cu moderație. În plus, frunzele de smochin conțin compuși care îmbunătățesc sensibilitatea la insulină.
Ajută la digestie
Smochinele sunt o sursă excelentă de fibre alimentare, care ajută la promovarea mișcărilor intestinale regulate și la prevenirea constipației. Fibrele solubile din smochinele înmuiate înmoaie scaunele și îmbunătățesc sănătatea intestinului, hrănind bacteriile bune. Înmuierea smochinelor peste noapte le face mai ușor de digerat și maximizează proprietățile lor laxative, ameliorând balonarea și disconfortul digestiv.
Protejează împotriva osteoporozei
Smochinele sunt o sursă excelentă de calciu, magneziu și fosfor – minerale necesare pentru menținerea sănătății oaselor și prevenirea osteoporozei. Deoarece deficitul de calciu este frecvent, consumul zilnic de smochine înmuiate ajută la îmbunătățirea densității osoase și reduce riscul de fracturi și boli legate de oase, în special la persoanele în vârstă.
CITEȘTE ȘI: Fructele, bogate în vitaminele A și C, care întăresc sistemul imunitar și au grijă de digestia ta
Ajută la controlul greutății
Smochinele înmuiate au un conținut scăzut de calorii, dar sunt bogate în fibre, ceea ce vă menține sătui mai mult timp și previne consumul inutil de gustări. Zaharurile naturale din smochine oferă un plus rapid de energie, făcându-le o gustare excelentă pentru dimineață. În plus, ele ajută la reglarea metabolismului și reduc pofta de alimente nesănătoase, contribuind astfel la controlul greutății atunci când fac parte dintr-o dietă echilibrată.
Comentarii:









