NUTRITIE

Dulceața de smochine, potrivită pentru un mic dejun cu aromă franțuzească

Se știe că mic-dejunul franțuzesc nu seamănă deloc cu al nostru, în care ouăle sunt mâncarea de bază.

Francezii servesc croissante, gem, baghete, ceai și cafea, alături de un pahar de suc proaspăt de fructe.

Gemul de smochine este folosit în Franța alături de o bruschetă cu brânză de capră.

Este un gust absolut inedit, o combinație potrivită oricărui mofturos!

CITEȘTE ȘI: Fructele care ţin cu adevărat doctorul la distanţă. Şase motive să consumi des smochine

Dulceața de smochine, potrivită pentru un mic dejun cu aromă franțuzească

Chiar dacă pare ceva complicat de făcut, această dulceață se prepară ușor și repede.

Cantitatea de zahăr folosită este jumătate din cantitatea fructelor, în cazul nostru- smochinele.

Ingrediente:

  • 3 kg smochine
  • 1,5 kg zahăr
  • 300 ml apă
  • coaja rasă de la o lămâie
  • sucul de la 2 lămâi

Dulceața de smochine, potrivită pentru un mic dejun cu aromă franțuzească

Pentru început punem la foc mediu apa cu zahărul și lăsăm până se formează un sirop gros, care se lipește de deget.

Amestecăm mereu să nu se lipească de fundul cratiței.

În timpul cât siropul nostru fierbe, vom spăla foarte bine smochinele și le vom tăia codița.

În continuare le stropim cu sucul de la cele 2 lămâi și punem peste el și coaja rasă de lămâie.

Când siropul a fiert destul, adăugăm smochinele peste el și amestecăm bine.

Veți vedea că acestea își vor schimba culoarea.

Amestecați constant în dulceață să nu se prindă.

Lăsăm să fiară până când vedem că fructele sunt moi, iar lichidul s-a îngroșat suficient.

CITEȘTE ȘI: Efectul uimitor al acestei combinații neașteptate: Cum îți vindecă organismul

Truc: Pentru siguranța dumneavoastră puteți pune 2 linguri de gem într-un bol micuț pe care să îl băgați la frigider.

După ce se răcește suficient vedeți dacă dulceața este suficient de groasă.

Turnați dulceața în borcane și întoarceți-o cu capacul în jos până a doua zi.

Să aveți spor!

 

Comentarii: