SANATATE

9 reguli importante: Dacă le respecţi, îţi păstrezi articulaţiile tinere, cu o mobilitate mai mare

activeimplants.com

Uneori, deși nu o recunoaștem procesul normal de îmbătrânire ne ia prin surprindere. În felul acesta observăm că articulațiile ne dor. Însă, dacă avem un stil de viață sănătos putem să amânăm sau să prevenim instalarea osteoartritei sau artritei.

Medicii spun că afecțiunile din sfera musculo-scheletică reprezintă cea mai des întâlnită problemă de sănătate, odată cu înaintea în vârstă. Uneori, aceste afecțiuni apar și la tineri. De exemplu, artrita poate să apară după vârsta de 50 de ani, însă sunt cazuri de artrită diagnosticate și la 30 de ani.

Cele mai des întâlnite dureri articulare apar în zona mâinilor, a genunchilor, dar și la șold sau coloana vertebrală.

Principalii factorii care favorizează apariția durerilor articulare sunt: vârsta înaintată, diferite traumatisme, anumite procese inflamatorii, greutatea în exces, pierderea masei musculare.

CITEȘTE ȘI: Alimentul natural cel mai eficient împotriva îmbătrânirii: Menţine articulaţiile şi reduce ridurile

Uite cum îți poți păstra sănătatea articulațiilor:

Nu te îngrășa

Excesul de greutate face să aibă loc o presiune mare asupra articulațiilor. Studiile de specialitate spun că obezitatea e unui dinte cei mai importanți factori de risc al osteoartritei.

Sportul este esențial

Mai exact, exercițiile care au rolul de a contribui la menținerea în forme optime a mușchilor. O musculatură puternică menține stabilitatea încheieturilor. De ajutor îți pot fi înotul, pilates-ul.

Încearcă să ai o poziție bună a corpului

Statul aplecat, sau cel picior peste picior la birou pot să ducă la apariția diferitelor probleme de natură musculară sau articulară. De asemenea, căratul unor obiecte grele pe un singur umăr poate duce la afectarea articulațiilor, a coloanei vertebrale.

Ai grijă la ceea ce mănânci

Studiile de specialitate arată că alimentele bogate în acizi grași Omega 3 pot să diminueze durerile articulare. Așa că este bine să consumi zilnic pește, lapte, cereale. În plus, acizii grași Omega 3 au beneficii asupra sistemului osos în general.

Zilnic să mănânci fructe și legume. Crude să fie! Acestea au o serie de antioxidanți care ajută la combaterea reacțiilor oxidative.

Ia câteva ședințe de kinetoterapie

Acolo poți învăța cum să-ți fortifici mușchii și să-îți întărești articulațiile, musculatura.

Renunță la fumat

Acesta duce la creșterea riscului de artrită reumatoidă.

CITEȘTE ȘI: Osteofiitele, ‘pintenii’ care cresc pe os: Cine poate fi afectat și care e tratamentul

Ai grijă la greutăți

Dacă este prea greu, mai bine faci în așa fel încât să împarți greutatea în cele două mâini. De asemenea, ține o pungă grea în palmă nu cu ajutorul degetelor, recomandă doctorulzilei.ro.

Bea cât mai multă apă

Hidratarea este ideal atunci când îți dorești să ai articulații în cea mai bună stare.

Comentarii: