NUTRITIE SANATATE

Fructul care scade riscul de a face cancer la rinichi și îți îmbunătățește memoria: De preferat să fie consumat zilnic

simplyrecipes.com

Întotdeauna am știut că bananele sunt o opțiune de gustare extrem de sănătoasă, plină cu o mulțime de vitamine și nutrienți. Dar, te-ai întrebat vreodată care sunt efectele secundare al bananenlor, dacă le consumi în fiecare zi?

Consumul de banane poate face destul de mult pentru corpul tău atunci când le mănânci în mod regulat. Totuși, e important să nu exagerezi cu consumul lor. Așa că e mai bine să te limitezi la 1-3 banane pe zi.

Acestea sunt efectele secundare pe care ați putea începe să le experimentați după ce mâncați o cantitate sănătoasă de banane în fiecare zi.

Ai putea slabi

Un efect secundar al consumului de banane în mod regulat ar putea fi numărul de pe cântarul tău care începe să scadă, potrivit eatthis.com. Acest lucru se datorează naturii bogate în proteine și fibre a bananelor, făcându-vă să vă simțiți plin pentru o perioadă mai lungă și, în cele din urmă, mai puțin probabil să gustați.

Vei adormi mai repede

Banenele conțin triptofan, un aminoacid care te face să te simți somnoros, motiv pentru care consumul unei banane la sfârșitul zilei te poate face să te simți gata de culcare. Pe lângă triptofan, bananele conțin și magneziu și potasiu, ambele acționând ca relaxanți musculari, care vă ajută să adormiți ușor.

CITEȘTE ȘI: Unde e mai bine să ţii portocalele şi bananele pentru a nu se strica prea repede

Îți vei îmbunătăți sănătatea intestinală

Un intestin nesănătos poate duce la diverse probleme în întregul corp, așa că sănătatea microbiomului ar trebui să fie o prioritate. Consumul de banane ar putea fi o modalitate excelentă de a vă îmbunătăți sănătatea intestinală. O revizuire a unui studiu din 2017 din Nutrition Bulletin a arătat că bananele conțin amidon rezistent, care ajută la creșterea producției de acizi grași cu lanț scurt, care sunt esențiali pentru sănătatea intestinului.

Puteți reduce riscul de cancer de rinichi

Cancerul de rinichi este grav, așa că e de dorit să faceți tot ce puteți zi de zi pentru a reduce riscul de a fi diagnosticat. Datorită nivelurilor ridicate de compuși fenolici antioxidanti care se găsesc în banane, fructele noastre galbene preferate vă pot ajuta să vă reduceți riscul doar prin consumul lor.

Potrivit unui studiu suedez, femeile care consumau patru până la șase banane pe săptămână și-au redus la jumătate riscul de a dezvolta cancer la rinichi. Acesta este cu siguranță un motiv pentru a adăuga banane pe lista de cumpărături.

Îți vei crește nivelul de energie

E modalitatea perfectă de a-ți începe ziua  — și mai ales grozav ca gustare înainte sau după antrenament. Mâncatul unei banane în fiecare zi nu numai că vă va împiedica să vă simțiți obosit pe parcursul zilei, dar vă va îmbunătăți și performanța atletică.

Un studiu PLOS One din 2012 a descoperit o corelație directă între consumul unei banane și creșterea nivelului de energie la sportivii de sex masculin care concurează în curse de ciclism pe distanțe lungi, așa că păstrarea unei banane în geantă ar putea fi gustarea perfectă pentru a vă oferi impulsul de care aveți nevoie.

Vă puteți îmbunătăți memoria

Pariez că nu ți-ai dat seama că consumul unei banane îți poate îmbunătăți memoria. Ei bine, conform CCA, se poate. Bogăția în vitaminele B este cea care conferă bananelor puterea de a susține funcția de memorie și de a proteja creierul. Studiile au descoperit că studenții care mănâncă banane au rezultate mai bune la examene și învață mai eficient.

Îți poți îmbunătăți pielea

Vitaminele și mineralele din banane, în special manganul, acționează pentru a crește nivelul de colagen și, astfel, vă reface pielea. Totul, de la acnee la riduri până la piele uscată, poate începe să se limpezească imediat ce îți termini banana. Este atât de ușor.

Veți reduce riscul de anemie

Potrivit Clinicii Cleveland, anemia afectează aproximativ 30% din populație – sau 2 miliarde de oameni la nivel global. Simptomele pot varia de la amețeli, dureri de cap, bătăi rapide ale inimii, printre altele. Conținutul de fier din banane funcționează pentru a crește nivelul de fier și, astfel, a contracara anemia. Alte alimente bogate în fier care ajută la combaterea deficiențelor de fier sunt fasolea neagră și somonul.

Îți vei crește aportul de potasiu, care susține sănătatea inimii

Funcția principală a potasiului în organism este de a regla mișcarea mușchilor, iar cel mai important mușchi din întregul corp este inima. Deoarece majoritatea oamenilor nu consumă suficient potasiu în dieta lor zilnică, consumul unei banane pe zi poate fi esențial pentru reglarea tensiunii arteriale și a altor aspecte ale sănătății inimii.

În plus, un studiu de la Healthline a arătat că o dietă bogată în potasiu – una care implică o mulțime de banane – poate reduce riscul de boli de inimă cu 27%. Acesta este cu siguranță un semn pentru a adăuga banane în dieta ta, dacă nu sunt deja în ea.

CITEȘTE ȘI: Specialiștii recomandă: Cât de coapte trebuie să fie bananele pentru a ne bucura de proprietățile lor

Te vei simți mai puțin deprimat

Te-ai gândit vreodată că banana de dimineață ar putea fi motivul pentru starea ta de bună-dispoziție? Ei bine, se dovedește că poate fi. Odată ingerat, triptofanul din banane se transformă direct în serotonină în organism. Așadar, serotonina este cea care ar putea face să te simți mai puțin deprimat și, astfel, să-ți stimuleze starea de spirit și să te facă să te simți mai fericit.

Îți vei îmbunătăți vederea

Este vitamina A din banane căreia trebuie să-i mulțumiți pentru vederea îmbunătățită. Institutul Național de Sănătate evidențiază trei lucruri care vin odată cu ingestia de vitamina A: protejarea ochilor, menținerea vederii normale și chiar îmbunătățirea vederii pe timp de noapte.

Comentarii: