NUTRITIE SANATATE

Fructul care ţine medicul la distanţă: De ce este bine să îl consumi zilnic

Foto: Pinterest.com

Mărul este un fruct banal, pe care mulți probabil l-am uitat sau ne-am obișnuit așa de mult cu el, încât am uitat cât poate fi de recomandat. Dar el este unul dintre cele mai gustoase fructe, foarte benefic pentru sănătatea pielii și a părului.

Proprietățile mărului sunt incredibile pentru sănătate și multe popoare urmează zicala: un măr pe zi ține doctorul departe.

CITEȘTE ȘI: Opt curiozități despre mere. Numărul 7 va schimba modul în care le folosești

Care sunt uluitoarele proprietăți ale banalului măr?

ANTICANCERIGEN. Coaja mărului conține triterpenoide, compuși care inhibă dezvoltarea celulelor canceroase și chiar le extermină!

COMBATE COLESTEROLUL RĂU. Este foarte recomandat consumul merelor deshidratate, există dovezi clare are beneficiilor acestora: au proprietăți anti inflamatorii și antioxidante, potrivit doctorulzilei.ro.

STIMULEAZĂ IMUNITATEA. Merele conțin un antioxidant cunoscut drept quercetină, un puternic antiinflamator, antioxidant, flavonoid esențial bioactiv, cu proprietăți de stimulare a sistemului imunitar natural al organismului.

ÎMPIEDICĂ ÎMBĂTRÂNIREA PREMATURĂ. Un măr pe zi menține elasticitatea pielii, o păstrează hidratată, iar ea va îmbătrâni mai greu.

PREVINE ASTMUL. Fitochimicalele și polifenolii care se găsesc în mere ajută persoanele cu probleme respiratorii și chiar previn astmul și alte probleme respiratorii.

COMBATE DIABETUL. Un măr pe zi scade considerabil riscul de a face diabet.

PREVINE CATARACTA. Multe studii arată că persoanele care au o dietă bogată în fructe care conțin antioxidanți, precum merele, sunt mai puțin expuși riscului de a suferi de cataractă.

AJUTĂ LA SLĂBIT. Fibrele prezente în măr umplu stomacul fără să aducă un aport mare de calorii.

ALBEȘTE DINȚII. Dacă mesteci sau muști dintr-un măr, mai ales seara înainte de culcare, îți va asigura o igienă orală fără greșeală.

CITEȘTE ȘI: Plăcintă împletită cu mere / REȚETE SIMPLE

HIDRATEAZĂ PIELEA. Mărul conține nutrienți esențiali, cum ar fi vitamina C și cupru, care contribuie la sănătatea pielii.

AJUTĂ LA CREȘTEREA PĂRULUI. Dacă masați scalpul cu suc de mere veți scăpa de mătreață. Iar consumul de mere zilnic ajută și la creșterea părului și a unghiilor, datorită conținutului de vitamina B6.

FOARTE BUN PENTRU SĂNĂTATEA PULMONARĂ. Este cunoscut faptul că merele îmbunătățesc sănătatea pulmonară. Un consum zilnic va micșora riscul de a face boli respiratorii, inclusiv astm, bronșită sau emfizem.

Comentarii: