NUTRITIE SANATATE

Fructul de care ai nevoie pentru un sistem digestiv sănătos: Cum e cel mai bine să îl consumi

qualityappliancemn.com

Ce se întâmplă dacă mănânci gutui în fiecare zi. Gutuiul este un copac care aparține familiei Rosaceae, al cărui fruct este numit în același mod și este comestibil. De fapt, este un fruct foarte aromat și are o culoare galben-aurie strălucitoare când este coaptă.

Mai exact, tocmai în această perioadă a anului începe sezonul de coacere a gutuilor, deoarece acestea încep să fie recoltate la mijlocul sau sfârșitul lunii septembrie, când sunt în momentul perfect pentru consum.

Aperitiv sau gustare perfectă

Astfel, în timpul toamnei și iernii, acest fruct devine un aperitiv sau o gustare perfectă, precum și un desert hrănitor, deoarece în majoritatea cazurilor, gutuiul este un fruct care se mănâncă sub forma unei paste.

CITEȘTE ȘI: Gutuia – leacul miraculos al naturii: Efect asupra sistemului digestiv, dar şi asupra stresului şi insomniei

Valoare nutritivă a gutuii

Pasta de gutui conține zahăr adăugat, astfel încât valoarea calorică a acestui produs crește în comparație cu pulpa naturală a fructului, potrivit Nutricion.

Deși nu se remarcă prin faptul că are multe vitamine și minerale, conține vitamina C, deși la gătit se poate pierde o mare parte din acest nutrient, astfel încât utilizarea sa este mai mică.

Proprietăți benefice pentru sistemul digestiv

În acest fel, ceea ce se deosebește de beneficiile consumului de gutui este că are proprietăți sănătoase pentru sistemul digestiv, în special datorită conținutului ridicat de fibre (pectină și mucilagiu).

Pe de altă parte, are și taninuri, substanțe care îi conferă proprietatea astringentă, precum și acid malic, un acid organic care face parte din pigmentul vegetal care oferă aromă fructelor, după cum indică Fundația Spaniolă pentru Nutriție (FEN).

CITEȘTE ȘI: Nutriționiștii recomandă: Ce să consumi toamna aceasta pentru a avea o imunitate puternică

Pastă de gutui

Așadar, având în vedere că este un aliment cu un conținut ridicat de zahăr atunci când este consumat ca pastă de gutui (gem), nu trebuie abuzat, deși este o opțiune bună de a furniza energie, însoțit, de exemplu, pe pâine prăjită cu brânză.

Comentarii: