Fructul de sezon care este cel mai benefic pentru inimă. Toate fructele sunt bogate în vitamine și minerale, ceea ce înseamnă că au un efect pozitiv asupra corpului uman. Dar există așa-numitele „superalimente” care au proprietăți complexe cu adevărat uimitoare. Unul dintre ele a fost apreciat încă din cele mai vechi timpuri și, din fericire, este disponibil pentru noi acum.
Fructul de sezon care este cel mai benefic pentru inimă: Rodia
Nutriționistul și cardiologul Margarita Koroleva reamintește despre beneficiile rodiei. Potrivit ei, fructul roșu este un produs unic în compoziție. Pe măsură ce se coace, acesta acumulează din ce în ce mai multe vitamine, minerale și antioxidanți. De exemplu, rodia conține potasiu, fier și vitamine B – toate acestea întăresc sistemul cardiovascular.
CITEȘTE ȘI: Fructele cu puteri tămăduitoare care apar în Biblie
„Va fi utilă pentru cei care au tulburări de ritm cardiac și orice boli ale mușchiului inimii”, spune medicul.
În plus, persoanele cu probleme digestive vor aprecia rodia. În primul rând, datorită taninurilor, aceasta are un puternic efect antiinflamator. Acest lucru este important pentru prevenirea bolilor gastrointestinale (totuși, dacă aveți deja boli gastrointestinale, va trebui să renunțați la fructul acru). În al doilea rând, semințele de rodie conțin o mulțime de fibre. Produsul are, de asemenea, un efect antidiareic – medicii îl recomandă pentru diaree.
Alte beneficii ale rodiilor
Crește nivelul hemoglobinei. Rodia este unul dintre alimentele care cresc hemoglobina. Anemia feriprivă nu este o boală atât de rară în zilele noastre și este însoțită și de o grămadă de simptome neplăcute – de la dureri de cap la piele uscată, căderea părului și unghii fragile.
Substanțele conținute în fruct, coaja și chiar semințele de rodie favorizează hematopoieza și au un efect pozitiv asupra nivelului de hemoglobină. Bea suc de rodie sau mănâncă rodie cel puțin o dată pe săptămână.
Întărește sistemul cardiovascular
Rodia are capacitatea de a reduce tensiunea arterială, precum și de a elimina excesul de colesterol și de a curăța vasele de sânge. Medicii au clasat de mult timp acest fruct drept unul dintre cele mai benefice alimente pentru inimă, mai împărtășește expertul.
Pe termen lung, consumul regulat de rodie ajută organismul să împiedice creșterea tensiunii arteriale, prevenind apariția anginei pectorale, dezvoltă tonusul vascular și previne riscul de diabet.
Reduce probabilitatea de apariție a cancerului
Proprietățile anticancerigene ale rodiei se manifestă prin faptul că inhibă procesele-cheie direct legate de formarea metastazelor în cancerul de sân.
„Studiile privind efectul rodiei asupra tumorilor maligne sunt efectuate în fiecare an și de fiecare dată oamenii de știință observă un efect pozitiv. Este probabil că, dacă se va descoperi vreodată un leac pentru cancer, acesta va conține extract de rodie”, spune specialistul.
Are un efect dezinfectant. Datorită conținutului ridicat de taninuri, rodiile au un efect dezinfectant. În palat, percepem această proprietate luminoasă a rodiilor ca pe o amărăciune acidă, astringentă (care se observă mai ales dacă beți suc proaspăt stors din rodii coapte).
Bogată în vitamine
Rodia este bogată în vitamina C și vitaminele B, vitamina E și cantități foarte mici de vitamina A. În plus, rodia este bogată în aminoacizi esențiali și minerale (în special potasiu), care, în afară de ea, se găsesc doar în produsele din carne. Vegetarienii ar trebui să țină cont de acest lucru și să mănânce măcar ocazional rodie.
Protejează împotriva îmbătrânirii
Rodia conține mulți acizi organici care vă vor ajuta să aveți grijă de pielea problematică, să obțineți un ten sănătos și uniform și să uitați odată pentru totdeauna de petele de vârstă și de acnee. Dar proprietățile antioxidante ale rodiei (acid elagic și punicalagină) acționează pentru a reînnoi celulele, prevenind îmbătrânirea și degradarea lor prematură, relatează actualno.com.
Are un efect pozitiv asupra metabolismului
Rodia se încadrează perfect în lista de top a produselor dietetice. Sucul de rodie accelerează semnificativ metabolismul și suprimă apetitul. În același timp, rodia suculentă și dulce este săracă în calorii. 100 de grame din pulpa sa conțin doar 70 de kilocalorii, iar un pahar de suc conține aproximativ 100 de kilocalorii. Utilizarea rodiilor pentru pierderea în greutate nu este doar sănătoasă, ci și gustoasă!
Comentarii: