NUTRITIE SANATATE

Fructul pe care să nu îl ocolești în această vară: Reduce riscul de a suferi de boli de inimă

Foto: Pinterest.com

Fructul pe care să nu îl ocolești în această vară: Reduce riscul de a suferi de boli de inimă. Noile cercetări sugerează că pepenele roșu ar putea fi chiar mai hrănitor decât se credea până acum și ar putea contribui la reducerea riscului de boli de inimă.

Fructul pe care să nu îl ocolești în această vară: Pepenele roșu

Cercetătorii au descoperit că participanții la studiu care au mâncat mai mult pepene roșu au avut un aport mai mare de nutrienți esențiali, inclusiv fibre, potasiu și vitamina C.

Pepenele roșu poate contribui, de asemenea, la îmbunătățirea hidratării și la reducerea riscului de boli de inimă. Potrivit unui nou studiu, consumul de pepene roșu poate contribui, de fapt, la creșterea aportului global de nutrienți și a calității dietei.

CITEȘTE ȘI: Este periculos pentru sănătate să mănânci pepenele cu tot cu sâmburi?

Autorii studiului au constatat că persoanele care au consumat pepene roșu au avut un aport mai mare de nutrienți esențiali, inclusiv fibre alimentare, magneziu, potasiu, vitamina C și vitamina A, precum și licopen și alți carotenoizi. Acest lucru sugerează că pepenele roșu poate crește aportul de nutrienți, precum și calitatea dietei atât la copii, cât și la adulți.

Aceste constatări sunt similare studiilor anterioare care au arătat că consumul de fructe în general contribuie la aportul de nutrienți, dar alte studii nu au analizat în mod specific pepenele roșu.

Persoanele din analiza datelor care au consumat pepene verde au avut, de asemenea, un aport mai mic de zaharuri adăugate și de acizi grași saturați totali.

Fructul pe care să nu îl ocolești în această vară: Informații nutriționale generale despre pepenele roșu

Pepenele roșu este plin de apă, aproape fără grăsimi și este o sursă de vitamine și minerale esențiale.

Consumul de pepene verde este asociat cu următoarele beneficii pentru sănătate:

  • Scăderea tensiunii arteriale
  • Reducerea rezistenței la insulină
  • Reducerea durerii musculare
  • digestie mai bună
  • îmbunătățirea sănătății pielii
  • scăderea nivelului de inflamație.

Substanțele nutritive din 2/3 cană (100 de grame) de pepene verde crud sunt:

  • Calorii: 30
  • Apă: 91%
  • Proteine: 0,6 grame
  • Carbohidrați: 7,6 grame
  • Zahăr: 6,2 grame
  • Fibre: 0,4 grame
  • Grăsimi: 0,2 grame

Fructul pe care să nu îl ocolești în această vară: Pepenele roșu are și beneficii pentru sănătatea inimii

Pepenele roșu este un fruct care ajută la hidratarea generală a organismului și este bogat în vitaminele C, magneziu, calciu și potasiu. De asemenea, are o încărcătură glicemică scăzută, ceea ce contracarează ideea că consumul de pepene verde va provoca vârfuri extreme de zahăr în sânge și insulină.

CITEȘTE ȘI: Nutriționist Mihaela Bilic recomandă: Care este cel mai bun pepene pentru siluetă

Studiile arată că o cană și jumătate conține aproximativ 9-13 miligrame de licopen. Așadar, în medie, pepenele roșu conține cu aproximativ 40% mai mult licopen decât roșiile, spune Kirkpatrick, după ce a citat raportul, potrivit healthline.com.

Pepenele roșu este, de asemenea, bogat într-un aminoacid cunoscut sub numele de citrulină. Citrulina a devenit populară ca supliment pentru antrenament, deoarece poate dilata vasele de sânge și poate promova creșterea musculară.

Comentarii: