NUTRITIE

Nu te-ai fi gândit: De ce este bine să punem UNT în cafea

Foto: Pinterest.com

Unii o preferă acasă, în cană. Alții pe fugă, spre job, de la automat. Oricum ar fi, cafeaua este pentru mulți activarea supremă pentru o nouă zi.

Untul este ultima găselniță în materie de asortat aroma cafelei. Pe lângă aportul de gust intens pe care îl aduce, se pare că untul în cafea ajută la scăderea în greutate. Deși untul de masă și untul de cocos nu însoțesc peste tot cafeaua acolo unde o bem, cele 2 sunt perfecte când sunt asociate cu licoarea dimineții.

Potrivit teotrandafir.com, este recomandat ca untul și cafeaua să fie procesate în blender. Făcând acest lucru, grăsimea lichidă va fi omogenizată în cafea și va genera și o spumă consistentă. De asemenea, cafeaua este bună pentru trup si spirit și însoțită de ciocolată rasă, scorțișoară sau chiar piper. Un praf de sare de bucătărie în cafeaua care fierbe va aduce un plus de gust. Dar nu e doar despre gust!

CITEȘTE ȘI: Trucuri pentru fiecare zi: Cum să-ți prepari cafeaua perfectă acasă

Sănătatea din ceașcă

Consumul de cafea reduce posibilitatea apariției cancerului cu până la 50% și a diabetului cu până la 7%. De asemenea, acționează împotriva germenilor care favorizează apariția mirosurilor neplăcute din gură. Cafeaua cu unt ajută la curățarea arterelor și îmbunătățirea funcțiilor cerebrale.

Studiile arată că nu există altă sursă mai mare de antioxidanți decât cafeaua. La ce buni acești antioxidanți despre care toată lumea vorbește? Zilnic consumăm substanțe care conțin radicali liberi ce ne-ar putea afecta sănătatea. Antioxidanții acționează prin a neutraliza acești radicali liberi.

CITEȘTE ȘI: Cafeaua pe stomacul gol, PERICOL pentru sănătate: Ce trebuie să faci pentru a stopa efectele

Mixul aromat reduce grăsimea corporală și nevoia de a consuma zahar, fiind în sine o mică gustare. Însăși amestecul minune are o aromă diferită care nu mai cere adaos de zahăr sau îndulcitori. Nu durează decât 20 de secunde pentru a experimenta un mic răsfăț.

Comentarii: