REVIEW

Gesturi banale care îți strică laptopul: Opt greșeli pe care trebuie să le eviți

digitalcare.org

Daca vrei sa prelungesti viata laptop-ului tau este important sa stii ca exista numeroase moduri in care poti face acest lucru. Este suficient sa eviti cateva practici obisnuite care nu fac decat sa grabeasca defectarea lui.

Blochezi caile de aerisire

Laptop-ul nu ar trebui tinut in brate sau pe genunchi. Acest lucru duce la blocarea cailor de aerisire si, cand acest lucru este facut in mod repetat, duce la supraincalzirea microprocesorului. Ventilatorul si caile de aerisire sunt situate de obicei in parea de jos, iar cand acestea sunt acoperite, laptop-ul se supraincalzeste, ducand in timp la arderea microprocesorului, scrie acasa.ro.

CITESTE SI: Greşelile care distrug bateria laptopului. Ce trebuie să faci pentru ca bateria să ţină mai mult

Nu il inchizi niciodata

Este usor sa inchizi display-ul cand ai terminat de lucrat, astfel incat laptop-ul sa porneasca in doar cateva secunde in dimineata urmatoare. In acest mod, insa, laptop-ul nu isi poate face actualizarile de care are nevoie. Sistemul trebuie sa isi faca update-uri regulate pentru a remedia vulnerabilitatile si a imbunatati functionarea software-ului. Majoritatea acestor update-uri si patch-uri intra in vigoare doar daca laptop-ul a fost repornit.

Nu ai un protector de supratensiune

Exista un motiv bun pentru care este recomandata deconectarea aparatelor electronice in timpul unei furtuni. Daca esti conectat la curent in timpul unei furtuni cu descarcari electrice ce poate duce la intreruperea curentului, laptop-ul, asemeni altor electrocasnice din casa, se poate arde. Pentru siguranta investeste intr-un protector de supratensiune.

Ridici laptop-ul tinandu-l de ecran

Este usor sa ridici laptop-ul deschis tinandu-l de ecran, dar acest obicei nu este deloc sanatos. Exista suruburi fixate pe carcasa laptop-ului care se pot desface. Ridica laptop-ul tinand-ul de partea de jos.

Nu pozitionezi corespunzator laptop-ul in geanta

Cand trebuie sa transporti laptop-ul asigura-te ca-l introduci in slot-ul special conceput pentru acest lucru, sau, daca geanta pe care o detii nu are unul, pune-l intr-o cutie captusita inainte de a-l introduce in geanta. In acest fel laptop-ul va fi protejat de socuri si lovituri in timpul transportului.

Ai ramas cu HDD-ul din fabrica

Daca nu ai un model nou de laptop, cu siguranta cel pe care il ai are un HDD zgomotos care, dupa un timp, nu se mai poate roti suficient de rapid pentru a tine pasul cu tehnologia in continua evolutie. Acesta este motivul pentru care specialistii recomanda actualizarea cu un SSD.

La pornire se lanseaza prea multe aplicatii

Daca laptop-ul tau ruleaza prea incet, apasa Ctrl + Shift + Esc pentru a deschide Task Manager. Acceseaza tabul Start-up si vei gasi o lista cu toate aplicatiile care se deschid automat atunci cand pornesti laptop-ul. Fa clic dreapta pe aplicatiile pe care nu le utilizezi in fiecare zi si dezactiveaza-le. In acest fel, laptop-ul va rula mai repede la deschidere.

CITESTE SI: Dezvăluiri îngrijorătoare ale medicilor: Efectul ecranelor asupra sănătății

Nu comprimi niciodata datele

In timp, fisierele de pe laptop pot fi fragmentate, ceea ce inseamna ce ele ar trebui sa fie comprimate, adica mutare unul langa altul. Defragmentarea coputerului este o metoda de comprimare si refacere a fisierelor. Este o cale de a organiza datele pe hard intr-un mod mai eficient pentru laptop. Acest lucru creste viteza de functionare a computerului si durata lui de viata.

Comentarii: