NUTRITIE

Gustarea de dimineață de la cafea- biscuiți Linzer

O zi bună începe cu o cafea bună! La fel, o cafea bună se servește cu o gustare bună!

Gustul intens de unt pe care îl găsim în biscuiții Linzer, alături de dulceața care le dă savoare ne oferă cea mai dorită gustare de dimineață împreună cu o ceașcă de cafea.

CITEȘTE ȘI: Dulceața de zmeură ca la mama acasă

Biscuiții sunt simplu de făcut, nu necesită experiență în bucătărie, așa că vă invit să-i încercați fără a avea emoții.

Gustarea de dimineață de la cafea- biscuiți Linzer

Ingrediente:

  • 4 gălbenușuri
  • 320 g unt minim 80% grăsime
  • 500 g făină
  • 200 g zahăr pudră
  • 1 lingură suc de lămâie
  • un vârf de sare
  • dulceață de zmeură/caise/căpșuni

Ingredientele trebuie să fie la temperatura camerei.

Tăiem untul cubulețe, adăugăm apoi gălbenușurile, sarea și zahărul pudră și mixăm.

Urmează să turnăm făina și sucul de lămâie.

Mixăm din nou până se omogenizează bine și compoziția se poate desprinde de pe vas.

Modelăm o bilă de aluat, o înfășurăm în folie alimentară și o punem la frigider pentru cel puțin o oră.

Gustarea de dimineață de la cafea- biscuiți Linzer

După ce aluatul a stat destul timp la frigier, îl întindem pe masa de lucru și decupăm cu o formă rotundă de biscuiți.

Pentru a obține gaura aceea mică din mijlocul biscuiților e nevoie să decupați jumătate din biscuiți cu un dop de sticlă sau ce aveți la îndemână.

CITEȘTE ȘI: Cea mai rapidă cale de a obține un desert delicios

Așezăm biscuiții în tavă, pe foaie de copt și îi băgăm în cuptorul preîncălzit la 160 °C pentru 8-10 minute sau până vedeți că au culoarea aurie.

După ce se răcesc, începeți să puneți câte o linguriță de dulceață pe biscuitele întreg, apoi acoperiți-l cu un biscuite tăiat cu forma mică la mijloc.

Să vă începeți ziua bine!

 

 

Citeste mai mult
Comentarii: