NUTRITIE

Gustul delicios al papanașilor făcuți acasă

După o masă copioasă, parcă nimic nu se compară cu o porție de papanași gustoși cu dulceață.

În ultima vreme am cerut la restaurantele unde serveam masa doar papanași, cu speranța că voi avea parte de gustul acela adevărat al papanașilor cu brânză de vaci, nu acele „gogoși” congelate pe care le putem cumpăra și noi din marile magazine.

CITEȘTE ȘI: Cum se prepară Krapfen, gogoșile extrem de pufoase care îți îndulesc ziua/ REȚETĂ

Gustul delicios al papanașilor făcuți acasă

Neavând parte de ceea ce aștepam, am decis că e timpul să mă bucur eu acasă de munca mâinilor mele: papanași cu multă brânză de vaci.

Ingrediente:

  • 500 g brânză de vaci
  • 4 ouă
  • 500 g făină
  • coajă de portocale/ lămâie
  • 2 plicuri zahăr vanilat
  • 1 plic praf de copt
  • un praf de sare

Pentru servit: smântână amestecată cu o lingură de zahăr pudră și dulceață de afine sau fructe de pădure

Gustul delicios al papanașilor făcuți acasă

Mod de preparare:

Punem toate ingredientele fără făină într-un vas și le amestecăm bine cu mâna.

După ce am mărunțit bine și brânza cu ajutorrul degetelor, începem să încorporăm făina.

Turnați-o în reprize și amestecați bine după fiecare tură.

Aluatul trebuie să fie ușor moale și să nu se lipească de mână.

CITEȘTE ȘI: Variantă mai delicioasă a strudelului cu brânză: Rețetă simplă care se face mult mai rapid

După ce aluatul e frământat îndeajuns, punem uleiul la încins într-o cratiță cu fundul gros, la foc mediu.

Începem să dăm formă papanașilor, ori faceți doar biluțe de dimensiunea unei nuci, ori îi faceți pe cei clasici cu gaură în mijloc.

Când uleiul e încins, punem papanașii la prăjit pentru 2-3 minute pe fiecare parte, până când sunt bine rumeniți.

Scoateți papanașii pe prosoape de hârtie care să absoarbă surplusul de ulei

Serviți papanașii cu smântână și dulceață.

Sunt divini!

Comentarii: