NUTRITIE SANATATE

Ideale împotriva ulcerului şi a altor afecţiuni la stomac: Ceaiurile care cicatrizează şi alină durerea

Foto: Pinterest.com

În bolile de stomac, manifestate prin balonãri și aciditate crescutã, în ulcerul stomacal și duodenal, în colite de fermentație, ceaiurile gastrice aduc un ajutor prețios completând tratamentul indicat de medic.

În acest scop, s-au pus la dispoziția bolnavilor de stomac douã variante, în formula cãrora intrã plante cu proprietãți antiseptice, ușor astringente, cicatrizante și analgetice.

Varianta 1. Flori de coada- șoricelului, flori de gãlbenele, flori de mușețel, rãdãcinã de odolean, mentã, pãpãdie.
Varianta 2. Flori de gãlbenele, sunãtoare, coada-șoricelului, troscot, anason, coriandru.

CITEȘTE ȘI: Factorii care cresc riscul cancerului la stomac. Primele simptome la care trebuie să fii atent

Florile de gălbenele

Florile de gãlbenele au rolul de a vindeca ulcerațiile produse pe mucoase și de a distruge anumiți microbi, scrie doctorulzilei.ro. Înlesnesc procesul de creștere a țesuturilor. Sunãtoarea calmeazã durerile, oprește diareea, stimuleazã digestia. Este un bun dezinfectant în colitele învechite și cronice.

Coada-șoricelului și mușețelul

Coada-șoricelului și mușețelul, pe lângã o puternicã acțiune antisepticã, liniștesc durerile și ajutã la eliminarea gazelor care dau stãri de balonare a stomacului. O acțiune asemãnãtoare au anasonul și coriandrul. Troscotul este un bun astringent, iar împreunã cu țintaura ajutã la mãrirea poftei de mâncare și, în același timp la tonificarea stomacului.

Celelalte plante care intrã în compoziția ceaiurilor gastrice ca: menta, pãpãdia și valeriana, pe lângã proprietãțile antiseptice, au rolul de a calma spasmele ce provoacã dureri în gastrite, colite, ulcere, produc o ușoarã anestezie a mucoasei gastrice.

CITEȘTE ȘI: Arta preparării ceaiului, dezvăluită de experţi: Cum se obţine băutura perfectă

Se recomandã a se bea douã-trei ceaiuri cãldute pe zi, dupã mesele principale.

Acest articol are caracter informativ și nu înlocuiește consultul medical de specialitate.

Comentarii: