NUTRITIE

Ideale în timpul curei de slăbire: TOP 5 fructe care te ajută să scapi de kilogramele în plus

Foto: Pinterest.com

Ai început o cură de slăbire și, pe lângă alimentele nesănătoase, probabil că ai eliminat din dieta ta și fructele! Mare greșeală.

De multe ori, fructele se regăsesc pe lista alimentelor interzise atunci când șii o dietă.

Este însă adevărat că fructele de împiedică să slăbim? Da, cele care conțin foarte mult zahăr. Însă nu toate. Spre exemplu, merele, căpșunile sau perele sunt indicate în dietă.

1. Căpșunile

Consumul regulat de căpșuni îmbunătățește vederea și sistemul imunitar. Le poți consuma simple sau le poți adăuga în smoothie, recomandă clickpentrufemei.ro.

CITEȘTE ȘI: NU este nevoie de schimbări radicale. Dieta cu mere te ajută să scapi de kilogramele în plus

2. Merele

Merele sunt sărace în calorii și pline de vitamine, minerale și fibre. Alege-le însă pe cele organice. Cele cumpărate din supermarket pot fi contaminate cu pesticide.

3. Kiwi

Fibrele sunt foarte importante într-o cură de slăbire, iar kiwi le conține din plin. Consumă-le ca pe o gustare sau în smothie.

4. Perele

Atunci când ții dietă, alege un fruct delicios și sățios. Perele îndeplinesc ambele condiții. O pară de mărime medie conține 5.5 grame de fibre, adică 25% din doza recomandată zilnic.

CITEȘTE ȘI: Afinele, în topul celor mai sănătoase fructe. Cum previn cancerul și elimină grăsimea de pe abdomen

5. Afine

Afinele au cea mai mare concentrație de antioxidanți dintre toate fructele. Studiile arată ce aceste mici fructe reduce colesterolul și riscul de obezitate. Le poți consuma și pe cele înghețate!

 

Comentarii: