REVIEW

Imposibil de ucis… Cele mai REZISTENTE plante de apartament

Plantele suculente

Plantele suculente sunt atât de drăguțe și de ușor de întreținut, încât am putea sfârși prin a ne cheltui toți banii pe ele. Înainte de a face acest lucru e bine să știți câteva sfaturi utile în ceea ce privește îngrijirea lor.

Plantele suculente au rădăcini fragile, care pot putrezi dacă le udați prea mult sau prea des.

Pentru a ne asigura că acest lucru nu se întâmplă, lăsați solul se usuce între udări și asigurați-vă că vasul în care sunt plantate are o scurgere adecvată.

Sezonul lor de creștere este vara, astfel încât acestea vor avea nevoie de mai multă apă în timpul acestei perioade, spre deosebire de iarnă, atunci când este indicat să le udați mult mai rar.

Sfat: Amplasați-le într-o zonă luminoasă, dar nu în soare direct, astfel încât planta se va dezvolta armonios tot timpul anului.

Specia Tillandsia sau Plantele ”de aer”

Daca ideea dumneavoastră de aranjament floral se reduce doar la un ghiveci simplu, e momentul să trecem la un alt nivel și să avem o altă abordare, ne sfătuiesc cei de la stylecaster.com.

Nimic nu este mai drăguț decât acest suport în formă de ananas!

Tillandsia aparține Familiei Bromeliilor și este originară din sudul Americii de Nord și America de Sud. Se găsesc în zona pădurilor tropicale, zone deșertice sau zone înalte de peste 2000 m.

Cei mai importanți parametrii ai acestor plante sunt: apa, lumina și circulația aerului.

Plantele ”de aer” sunt foate simplu de întreținut, tot ceea ce le trebuie este udatul în mod regulat.

O dată pe săptămână, umpleți un bol cu apă și lăsați planta la înmuiat timp de 20 până la 30 de minute. După ce au făcut o baie practic, scuturați planta pentru a îndepărta excesul de apă de pe rădăcini sau de pe frunze.

În ceea ce privește soarele, plantelor de aer le place lumina însă cea indirectă.

În cazul în care locuiți într-un apartament uscat și călduros, va fi nevoie de udare mai frecventă.

Sfat: Aveți grijă la frunzele încrețite sau laminate, deoarece acesta este un semn clar de deshidratare.

Cactușii

În cazul în care sunteți atenți atunci când îi manevrați, cactușii pot fi nedureroși…iar florile lor sunt chiar adorabile și înveselesc orice apartament! Din primăvară până în toamnă, așezați-i într-o zonă însorită, care este orientată spre sud, est sau vest. În timpul iernii, plasați-i într-un mediu luminos și răcoros.

In momentul în care apar florile, se va evita udarea plantei.

Iarna, începând cu luna noiembrie, cactusul nu se udă și se ține în loc luminos cu temperaturi de 2-10 grade Celsius, acesta fiind secretul înfloririi cactusului primăvara.

După fiecare udare, se elimină apa rămasă în tăvița ghiveciului.

Sfat: Pentru a evita supra-udarea, puneți un băț de lemn subțire în pământul din jurul plantei.Dacă pământul este lipit de băț, nu este necesar să udați cactusul.

Plantele de apartament

Cu atât de multe soiuri, te ia teama… însă, în mod surprinzător, întreținerea pentru multe dintre ele este similară.

Pentru cele mai multe plante de apartament, testați umezeala prin scufundarea degetului la un cm în pământul din ghiveci. În cazul în care acesta este uscat, se adaugă apă pentru a satura suprafața.

De asemenea, trebuie să aveți mare grijă atunci când le mutați dintr-un ghiveci în altul. Noul ghiveci trebuie să le permită să se dezvolte, dar, dacă tocmai ați primit o nouă plantă, așteptați câteva săptămâni înainte de a o ”reloca„, deoarece plantele au nevoie de ceva timp pentru a se obișnui cu noile condiții de lumină și temperatură. Odată ce această perioadă de a aclimatizare a trecut, așezați plantele la o fereastră orientată spre sud, astfel încât acestea vor primi lumina soarelui.

Ficus lyrata sau Falsul smochin

Este foarte decorativ prin frunzele sale mari, de 20-30 cm, avand culoare verde intens pe față si alburie pe cealaltă parte a frunzelor, cu nervuri proeminente, forma alungită și margini ondulate, ce au formă de liră, de unde și denumirea lor.

Supravegheați cu atenție frunzele dacă vreți să aveți o plantă sănătoasă.

În mod natural, Ficus lyrata crește în zonele însorite, cu climă caldă, astfel încât este indicat să-i asigurați un mediu cu lumină solară difuză.

În cazul în care începe să crească într-o singură direcție, rotiți ghiveciul, în scopul de a expune și restul copacului la lumina soarelui.

Cea mai bună regulă este de a-l uda uniform, fără a lăsa solul se usuce complet. Dacă mențineți solul umed în mod uniform și nu ud, aceasta va avea o viață lungă.

Sfat: Ștergeți-i frunzele de praf în fiecare săptămână, astfel încât nici o particulă de murdărie să nu se stabilească și să împiedice lumina soarelui să ajungă la frunze.

***

Sfaturi generale de îngrijire a plantelor de apartament:

1. Plantele vă spun singure atunci când acestea sunt plasate în prea mult soare direct, la cald. Dacă există margini maro sau pete pe plantă, mutați-le într-o zonă însorită, dar care primește lumina solară indirectă. În cazul în care frunzele inferioare se îngălbenesc și încep să pice sau în cazul în care frunzele noi sunt mai mici decât cele existente, acesta este un semn că planta nu primește suficientă lumină solară.

2. În cazul în care frunzele plantelor tale se ofilesc sau încep să cadă, în ciuda faptului că le uzi regulat, acesta este un semn că rădăcinile sunt înecate. Redu cantitatea de apă pentru a te asigura că acestea pot respira.

3. O noapte pe săptămână de karaoke cu plantele tale este o necesitate! Chiar le place muzica, veți observa!

Comentarii: