LIFESTYLE

Înfiorător: când a fost diagnosticat cu o boală degenerativă, Valentin Uritescu s-a gândit la sinucidere! Ce drame teribile în viaţa marelui actor, acum imobilizat la pat!

Cumplita maladie îi macină trupul şi sufletul de mai bine de doi ani. Iar suferinţa este teribilă pentru îndrăgitul actor Valentin Uritescu.

Ţintuit la pat de ceva timp, Valentin Uritescu nici măcar nu s-a mai putut bucura de mesajele şi urările primite de ziua lui. A împlinit 78 de ani luna trecută, dar cum problemele de sănătate s-au tot agravat, nici nu i-a mai ars de aniversare.

Nu se simte prea bine. Îi este imposibil să se deplaseze ca altădată, ca acum câţiva ani la Premiile Gopo, când şi-a ridicat premiul. Acum nu mai poate să meargă”, a mărturisit pentru cancan.ro soţia artistului, Valeria, femeia cu care o căsnicie de aproape 52 de ani.

Citeşte şi: Cum poţi preveni Alzheimerul: Specialiştii au găsit un răspuns istoric

Salvat de credinţă din ghearele disperării

Drama marelui actor a început însă în urmă cu foarte mult timp. Chiar el a mărturisit într-un interviu mai vechi că i-au trecut prin minte gândurile cele mai negre, scrie Evenimentul Zilei.

„Timp de doi ani şi ceva am umblat pe la toţi doctorii. Am început cu un medic din Piatra Neamţ. «Ai Sindrom Extrapiramidal!» Am venit acasă, m-am uitat în Dicţionarul Sănătăţii şi m-am îngrozit: o boală teribilă, degenerativă. Am stat 10 zile internat şi medicul mi-a spus: «Nu-i chiar Parkinson, dar e cam pe-acolo!». Luam un medicament care are nişte reacţii secundare teribile. Îmi venea să mă sinucid.”, s-a destănuit Valentin Uritescu presei.

“Când mergeam pe stradă şi vedeam un camion, îmi venea să intru în el. M-am dus la Icoana Maicii Domnului, am îngenuncheat şi am plâns. Apoi, am ridicat privirea către icoana lui Iisus Hristos: «Doamne, te rog ajută-mă, mai dă-mi cinci ani, să văd ce se alege din mine!». Şi mi-a dat treizeci şi ceva de ani!”, a povestit actorul.

Dar când boala s-a agravat şi a început să se manifeste, viaţa îndrăgitului artist a fost dată peste cap. S-a retras din film şi teatru de teamă să nu greşească în faţa camerelor. Apoi a rămas şi fără casă.

Nu mai am nici casă cu grădină, am vândut tot pentru nepoata noastră, bolnavă de leucemie, însă nu am mai putut-o salva”, a mărturisit Valentin Uritescu.

Comentarii: